Névváltoztatással viccelődött a Volkswagen, nem mindenkinek tetszett az áprilisi tréfa

Horizontal AUTO INDUSTRY CAR LOGO ASSEMBLY LINE (FILES) In this file photo taken on February 25, 2020 an employee of German car maker Volkswagen (VW) fixes a VW logo on a Volkswagen ID.3 electric car at an a assembly line of the Volkswagen car factory in
Már márciusban elsütötték az áprilisi tréfát
Vágólapra másolva!
Szó sincs arról, hogy a Volkswagen az Egyesült Államokban májustól nevet vált, és Voltswagennek fogják hívni az elektromos autók iránti elkötelezettség jeléül, az egész csak áprilisi tréfa volt - jelentette be a vállalat szóvivője helyi idő szerinte kedden.
Vágólapra másolva!

Mark Gillies, aki hétfőn még rezzenéstelen arccal állította, hogy a névváltoztatásról szóló bejelentés hiteles és valós, kedden közölte, vicc az egész.

Már márciusban elsütötték az áprilisi tréfát Forrás: AFP//Ronny Hartmann

Miután semmi nem utalt arra, hogy tréfáról lenne szó, és ekkora vállalatoknál meglehetősen ritka, hogy ilyesmivel vicceljenek, a bejelentésnek a világ számos médiuma és hírügynöksége hitelt adott. Ettől azonban még akár bajba is kerülhet a vállalat, amelynek részvényárfolyama a talmi bejelentést követően

5 százalékkal emelkedett,

ami felkeltheti a tőzsdefelügyelet érdeklődését, miután gyakorlatilag arról van szó, hogy a Volkswagen tudatosan hamis információt közölt, ami hatással volt az árfolyamokra.