Olyan modellen dolgozik a Lexus, amilyenje még sosem volt

Vágólapra másolva!
A pletykák szerint a Toyota prémiummárkája lefelé bővítheti sportautó-választékát. Az LC és az RC alá besoroló kompakt kupé alapját az új Toyota GR 86 adhatná, de komoly változásokra számítunk – a lemezek szintjén és azok mögött is.
Vágólapra másolva!
Valahogy így nézhetne ki a prémium kupé Forrás: carbuzz.com

Japán autós bloggerek és szaklapok egyaránt arról számoltak be, hogy a Lexus egy harmadik, alsó-középkategóriás kupéval bővítené kínálatát. A középkategóriás RC és a luxusosztályba tartozó LC alatti kétajtós modell ráadásul viszonylag gyorsan piacra léphetne, mert a hírek szerint alapját a frissen bemutatott Toyota GR 86, a Toyota GT 86 utódmodellje adhatná.

A Toyota GR 86 adhatja az alapot Forrás: Toyota

A világsajtóban provizórikusan

városi kupé (urban coupé, azaz Lexus UC) néven emlegetett modell

érkezését egyelőre nem erősítette meg a gyártó, ám a józan logikánál több is szól mellette. Egy japán Twitter-bejegyzésben közölt kémfotókon a Lexusra jellemző, orsó alakú hűtőmaszkkal látható a GR 86 prototípusa.

Eddig csak kémfotók bukkantak fel az újdonságról Forrás: spyder7.com

A GR 86 meghajtásáról egy 2,4 literes, 235 lóerős szívó boxermotor gondoskodik, amely

lehet, hogy valamiféle hibrid hajtással kerülne be a Lexusba.

Bár erre kicsi az esély, hiszen a turbófeltöltőt is a súlynövekedés miatt kerülte eddig a Toyota, és a nagyfeszültségű akkumulátorral egy hibrid hajtás is jelentősen feltornászná a tömeget.

A nem túl jó minőségű kémfotókon látható hatalmas légbeömlő jóval impozánsabb, agresszívabb kiállást kölcsönöz a jelenlegi formájában 427 centiméteres kupénak, ez pedig felveti egy Lexus UC F modell érkezésének a lehetőségét. Ezzel azonban nagyon előre szaladtunk, hiszen előbb a rég várt LC F szuperkupé érkezésének lenne itt az ideje.