Csodafegyvert vetett be a magyar rendőrség, 6-ból 5 autó rögtön meg is bukott

illegális autóverseny
Vágólapra másolva!
Illegális közúti autóversenyre látogattak ki a közlekedési hatósággal Kecskeméten.
Vágólapra másolva!
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal

A város lakosságának nyugalmát évről-évre megzavarják a nyári időszakban megjelenő, többségében engedély nélkül átalakított járművekkel történő éjszakai, illegális gyorsulási versenyek. Az érintett tuningautók a korábbi években elsősorban a kiskörúton, egy belvárosi parkolóban gyülekeztek, majd fokozatosan tértek át egy nagy bevásárlóközpont parkolójába. Amellett, hogy a gyorsulási versenyek rendkívül balesetveszélyesek, erős zajhatást idéznek elő, amely különösen zavaró a környéken élők számára.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal

Az összehangolt ellenőrzési akció során a helyi rendőrség közlekedésrendészeti osztálya és a közlekedési hatóság június 3-án a késő esti órákban együttesen vonult ki ellenőrzésre.

Vitték magukkal a helyszínre a mobil műszaki vizsgálóállomást is,

amely segítségével fékhatás műszeres mérésére, valamint a futómű állapotának aktív vizsgálatára is sor került a járművek szemrevételezéssel történő általános ellenőrzése mellett.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal

A részletes ellenőrzés során kiugróan nagy arányban, 6-ból 5 autó esetében tártak fel hiányosságot, illetőleg engedély nélküli átalakítást, tuningolást, ezeknek a kocsiknak hamarosan új műszaki vizsgán kell részt venniük egy hivatalos vizsgaállomáson.

Nem pont gyári megoldás Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal