Elvitte egy búcsúkörre a frissen eladott autóját Dombóváron, belehalt - videó

Vágólapra másolva!
Újabb részletek derültek ki arról a közúti tragédiáról, amelyben kis híján egy jól ismert magyar sportoló is érintett volt.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, akár a kétszeres vb-ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok úszó, Verrasztó Dávid is súlyosan megsérülhetett volna egy hétvégi, Dombóváron történt balesetben. A sportoló Mitsubishi Lancer Evóját akarta elcserélni egy másikra, de az eladó az átadás előtt még akart menni az autójával egy utolsó búcsúkört - hangzott el a Tényekben.

A búcsúkörre Verrasztót is hívta az eladó, de a sportoló nemet mondott, helyette a barátja ült be a sofőr mellé. A Blikkből kiderült, hogy Verrasztóék az elvinni kívánt autó gumijait nem találták biztonságosnak hosszabb útra, ezért úgy döntöttek, trélerrel szállítják majd el. Az autó ettől még üzemképes volt, az eladó csak az általa jól ismert, környékbeli utakon akart vele menni még néhány kilométert.

Indulás előtt az eladó Verrasztót kérte meg arra, hogy amíg vezet, vigyázzon a nyolc év körüli kislányára.

- fogalmazott Verrasztó.

A búcsúkör során a sofőr fának ütközött és életét vesztette, az utasa (Verrasztó barátja) súlyos lábsérüléssel kórházba került. A rendőrség az ügy kapcsán megjegyezte, hogy a kocsiban ülők nem voltak bekötve.