Kevesen számítottak rá, de egy kínai autó lett Európa legjobb vétele

dolphin kínai
Vágólapra másolva!
30 európai ország 30 autós szakújságírója választotta ki az Autobest díj 2024-es győztesét, amely meglepetésre egy viszonylag ismeretlen márka terméke lett.
Vágólapra másolva!
Forrás: BYD

Az Autobest először választott kínai autót „Európa legjobb vételének", a győztes a BYD márka legolcsóbb villanyautója, a Dolphin lett az elektromos hajtáslánccal szintén kapható Hyundai Kona, Jeep Avenger és Fiat 600 előtt.

Ez volt az elmúlt évtized egyik legkiegyensúlyozottabb Autobest versenye. A BYD az összes elérhető pont 25,88%-át, a Hyundai a 25,44%-át, a Jeep a 24,68%-át, a FIAT a 24,00%-át szerezte meg a szavazás során.

Forrás: BYD

A szakújságírók nem csak a kínai típus kényelmét és vezethetőségét értékelték nagyra, hanem a kompakt méreteihez képest tágas utasterét, hosszú garanciáját és elérhető árát is méltatták.
A világ 5. legnépszerűbb villanyautójának számító BYD Dolphin még csak nemrég mutatkozott be Európában, az induló ára Magyarországon 10,79 millió forint a 44,9 kWh-s akkumulátorral és 340 km hatótávolsággal. Korábban írtunk már erről a típusról menetpróbát, a kínai autók egyre erősödő európai inváziójáról pedig itt olvashat bővebben.

További díjazottak:

  • Sportbest 2024: David Richards
  • Technobest 2024: CATL (Shenxing akkumulátor)
  • Smartbest 2024: Lotus (Hyper OS fedélzeti infotainment rendszer)
  • Ecobest 2024: Citroën ë-C3
  • Safetybest 2024: Continental (autók általi felismerést segítő kabát kerékpárosoknak, gyalogosoknak)
  • Companybest 2024: Porsche