Ismerjen meg egy csodás állapotú, igazi templomba járós Kispolszkit – videó

FIAT 126p a KISPOLSZKI teszt + Lajos lelkész története, aki templomba jár vele vasárnaponként! csak címlapi képnek használható
Vágólapra másolva!
A króm lökhárítós és kúpos felnis, vagyis modellfrissítés előtti Polski-Fiat 126p egy evangélikus lelkész hosszú évek óta féltve gondozott autója. Bács-Kiskun megyében forgattak videót a jellegzetes, narancssárga színű lengyel miniről és tulajdonosáról, aki egy próbakörre a slusszkulcsot is odaadta.
Vágólapra másolva!

Annak idején nélkülözhetetlen része volt a magyar utcaképnek a Kispolszkiként emlegetett Polski-Fiat 126p, az elmúlt években azonban szinte teljesen kikopott a napi használatból, és hobbiautóvá formálódott a szerepe. Egy Bács-Kiskun Megyei településen azonban ma is gyakran találkozhatnak vele a helyiek, a bócsai evangélikus lelkész ugyanis ha teheti, vasárnaponként saját veterán autójával jár istentiszteletekre. Egy ilyen alkalomra a Gehilio's Garage csapata elkísérte Lajost, aki utána szeretett Kispolszkija történetéről is részletesen mesélt.

Ahogy fogalmazott, az átlagosnál bohémabb embernek tartja magát, ezt pedig a helyiek is tudják róla. Ezért aztán senkit nem lep meg, hogy tulajdonképpen templomba járós veterán autója van. A családi kedvenc Lajos lelkész esküvőjén is főszerepet kapott, tulajdonképpen a kisautó végigkísérte az életét, és abban bízik, hogy egy napon majd a gyermekei veszik át tőle a 126p-t. Ezúttal partnerünknek, a keszthelyi Gehilio's csapatnak adta át a slusszkulcsot egy teszt erejéig - a videóból a hobbi hátterét és a Merkur-kínálatból egykor nálunk is népszerű kiautó történetét is megismerheti.