Kiderültek a részletek, így szorítaná vissza a közúti versenyzést a magyar rendőrség

rendőr
Vágólapra másolva!
Hamarosan lezáratják az éjszakákra a versenyzésre alkalmas utakat, és egy trükkös traffipaxolási módszert is bevetnek.
Vágólapra másolva!
Forrás: Police.hu

Már hetekkel az Árpád hídi baleset előtt megkezdte a rendőrség a felkészülést egy, az illegális gyorsulási versenyek résztvevői, a közutakon driftelő és az engedély nélkül átalakított autókkal közlekedők ellen tervezett átfogó akciósorozatra – írta meg a a Közlekedéstudományi Intézet lapja, a Közlekedésbiztonság.

A lap úgy tudja, hogy valamennyi vármegyei rendőr-főkapitányság számba vette azokat az útszakaszokat, parkolókat, és a forgalomnak még át nem adott utakat, amelyek alkalmasak gyorsulási versenyek tartására, spontán autós gyülekezésre. Ezeken a közforgalom elől el nem zárt magánutakon a KRESZ szabályait be kellene tartani.

Azokat a helyeket, amelyeket lehetséges, egy hónapon belül versenyzésre alkalmatlanná teszik,

illetve tetetik a közút kezelőjével, a terület tulajdonosaival, amikor azt rendeltetésszerűen senki nem használja. Erre a sorsra juthatnak például az áruházak, bevásárlóközpontok parkolói és az azokhoz vezető utak, amikor az üzletek zárva tartanak.

Razzia egy illegális gyorsulási versenyen Forrás: Police.hu

Annak érdekében, hogy senkinek ne jusson eszébe önhatalmúlag megnyitni a lezárt utakat a versenyzők kedvéért, a rendőrség gyakrabban járőrözik majd a gyorsulási versenyek potenciális helyszínein és az oda vezető utakon. Civilnek látszó Pofátlan(TAN)ító autókat és drónokat is bevetnek majd annak érdekében, hogy még azelőtt véget vessenek az efféle versenyeknek, hogy azok egyáltalán elkezdődhetnének.

Emellett október végéig minden vármegyében és a fővárosban havonta legalább egy közös ellenőrzést tartanak a vármegyei (budapesti) kormányhivatalok közlekedésfelügyeleteivel az engedély nélkül átalakított autók kiszűrésére.

Az ilyen akciók velejárója lesz novemberig a lavina rendszerű sebességmérés,

azaz, az ellenőrzés helyszínéhez vezető utakon egymáshoz közel több sebességmérőt is felállítanak majd, hogy akkor se nyugodhasson meg a gyorshajtó, ha egy mobil traffipax mellett már elhaladt.

A már zajló, és novemberig fokozódó intézkedések célja az illegális versenyek ellehetetlenítése, a rendszeres résztvevők azonosítása és ellenőrzése. Az akcióban nemcsak az egyenruhás rendőrök vesznek részt, hanem a bűnügyi szolgálat is. A lap kérdésére a rendőrség azt válaszolta, hogy a fentieken túl más, a végrehajtásig nem publikus intézkedéseket is terveznek.