Vágólapra másolva!
Szamarak, tevék, lovak és porverés a szavannán. Utolsó szakaszához érkezett a rali.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=kMad8sifmulqzoyf 
Vágólapra másolva!

"Miki a király! Miki a király!" - szól a fekete kórus a lepattant Patrol felől. Ők azok, akik még Marokkóban majdnem elhagyták az egyik hátsó féltengelyt, azóta nem megy az egyik hátsó fékjük sem. De eljutottak Maliba, most focilabdáért cserébe pár magyar szóra oktatják a táborban őgyelgő fekete gyerekeket, aki minden autóhoz odamennek, és ajándékot kéregetnek.

Homokdűnéken és aranysárga szavannákon zötykölődtünk idáig Timbegdától. Odáig volt aszfalt. A letérés után katonák tereltek új irányba az eredeti koordináták helyett. Megint késésben voltunk, nem lehetett túl gyorsan menni, mert forrt volna a víz. Déltől fűtéssel mentünk. A romvárost elkerültük. A velorexesek jártak ott, de nem voltak elájulva tőle.

A szavannára jócskán délután tértünk rá, homokos, kijárt kerékcsapásokon vezetett az út, vályogházas falvak között. A bozótban tevék, szamarak és már lovak is legelésztek. Közel 200 kilométert kellett levezetni 30-40 kilométer per órás sebességgel a kanyargó, egymásba fonódó csapásokon a bozótban. Itt ért minket az este. A sötétben még nehezebb volt, mert porolt is az előttünk menő.

Jól összejött a mezőny, miután eltört egy Toyota mikrobusz laprugója. A Golf pickupos csapat segített rajtuk. Ottó, a Golf egyik vezetője már csupa korom volt a kipufogóval felfújt emelőtől.

Forrás: [origo]

A szerelés alatt sokan mesélték élményeiket, a 87-es csapat a noadiboui szegénynegyedben megjavított kipufogóját emlegette. Idoumout, a rali mauritániai útjának helyi egyengetőjét többek között a Párizs-Dakar elmaradásának körülményeiről faggattuk. Gazdasági okokról beszélt, miközben a csapatot még itt is kísérő katonák szétzavarták a kíváncsiskodó helyieket, csak egy őreget hagyva, aki teát főzött. Édes, szénaillatú teával kínálgatott.

Innen már nem volt messze a határ, az IFA állt a menet élére. Határátkelő nem volt, az egyik falu még Mauritániában, a másik már Maliban. Jó negyven-hatvan percnyi porverés után futott be a konvoj a táborhelyre. Szombaton az utolsó előtti szakasz vár ránk Bamakó felé.