Madár februárban újra ringbe száll

Vágólapra másolva!
Az Universum Box Promotion február nyolcadikán, Berlinben szervez profi ökölvívógálát, amelyen Thomas Ulrich félnehéz- és Sinan Samil Sam nehézsúlyú Eb-címmérkőzése mellett ismét szorítóba lép a WBO félnehézsúlyú interkontinentális bajnoka, Erdei Zsolt is.
Vágólapra másolva!

Február nyolcadikán, a berlini Estrel Convention Center ad otthont az Universum újabb bokszrendezvényének, amelynek főmérkőzéseit a német Thomas Ulrich és a török Sinan Samil Sam vívja majd. Ullrich a félnehézsúlyú Európa-bajnoki övét szeretné megvédeni, kihívója az olasz Silvio Branco lesz. Az itáliai bunyós 36 éves, eddigi 53 profi mérkőzéséből 46-ot nyert meg - ebből 27-et kiütéssel.

A török Sinan Samil Sam félnehézsúlyban a brit Danny Williams ellen lép szorítóba, aki a brit bajnoki cím mellett a nemzetközösség legjobbja címet is viseli. Williamset egyébként is úgy emlegetik, mint Vlagyimir Klicsko egyik lehetséges kihívóját, ám előbb (Hakan Sükür után szabadon) a "Boszporusz Bikája" ellen kell helyt állnia.

Erdei Zsolthttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=26802

A huszonnyolc esztendős Samil Sam 1999-ben amatőr világbajnok volt, profiként tizenhat mérkőzést vívott, hibátlanul. Érdekesség, hogy Ullrich és Samil Sam is először védheti meg címét, amelyet egy időben, a tavalyi, október 12-i, schwerini gálán szereztek meg.

A programban helyet kap majd a WBC egykori cirkálósúlyú világbajnoka, Juan Carlos Gomez és az egykori nehézsúlyú Európa-bajnok, Luan Krasniqi is - csakúgy, mint Alexander Petkovic és Erdei Zsolt is. Az még nem ismert, hogy a WBO félnehézsúlyú interkontinentális bajnoka kivel küzd meg.

Pincési László