Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Euro 2004: a házigazda immár nem hibázhat
2004. június 16., szerda, 10:55|Utolsó módosítás: 2004. június 16., szerda, 12:05

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Szerdán már a második csoportkör kezdődik az Európa-bajnokságon, vagyis fokozódik a tét: amelyik gárda az első mérkőzésen betlizett, az még egyszer ezt nem teheti meg, különben korai búcsúra kényszerül. Ebből a szempontból tehát különösen fontos lesz a portugál-orosz összecsapás, hiszen a két csapat elveszítette első meccsét, ellenben a spanyol-görög találkozón amelyik együttes begyűjti a három pontot, az szinte biztosan a legjobb nyolc között érezheti magát.


Görögország - Spanyolország 1/2. oldal >>

Forrás: EPA
Forrás: EPA
Figóék felköthetik...
Focizzon a Techbázisban!
Letöltés: foci-Eb, dekázás, egyebek
A meccsek között próbálja ki saját tudását.
Részletek>>>

SMS-játék

Tippeljen a foci-Eb történéseire, és nyerje a Borsodi sört kartonszám!


Nyerjen 100 doboz sört!

Ajánlat
Menetrend
Csoportállások
Eb-blogok
Döntetlen lett a furcsa gólok rangadója
Hajrágyőzelmet arattak a csehek a lettek ellen
Képgaléria
A foci-Eb negyedik napja


Az első játéknap két győztesénél természetesen jó a hangulat, és fokozottan igaz ez a görögökre, akiktől bizony senki sem várta, hogy akár pontot is szerezhetnek a házigazdák ellen. A nyitómérkőzésen megszerzett három ponttal a tarsolyukban azonban a hellének máris a továbbjutás esélyesévé léptek elő, és a spanyolok ellen valószínűleg hasonló taktikával lépnek majd pályára: a biztos védekezésből próbálnak gyors kontrákat indítani.

A kezdő csapat vélhetően nem fog változni, hiszen bár Szeitaridisz és Karagunisz is kisebb sérüléssel bajlódott, és a vasárnapi edzést ki is hagyták, de problémájuk egyáltalán nem komoly, és Otto Rehhagelnek semmi oka nincsen arra, hogy változtasson együttesén.

Ugyanez a spanyol mesterről, Inaki Sáezről már nem mondható, el, mert bár a hispánok megnyerték az oroszok elleni találkozót, a hazai közönség nem volt teljes mértékben elégedett a mutatott játékkal. A gond csak az, hogy a legtöbb kritikát az a Raúl kapta, aki eddig valósággal "érinthetetlen" volt a spanyol válogatottban.

A Real Madrid sztárja a visszavont csatár (vagy előretolt középpályás, kinek hogy tetszik) szerepkörében nem remekelt, az ugyanerre a posztra csereként beálló Juan Carlos Valerón viszont második labdaérintéséből gólt szerzett, és kiválóan futballozott. Sáez mester tehát nagy dilemmában van, és elképzelhető, hogy ezt úgy oldja fel, hogy Valerónt játszatja irányítóként, és Raúl szerepel majd az előretolt ék szerepkörében - ez esetben Fernando Morientes maradhat ki.

A középpályán egyébként egy másik váltásnak is van esélye, itt Baraja helyett Xabi Alonso szerepelhet a kezdők között. A tréner mindenesetre kijelentette, hogy a végső döntést csak közvetlenül a meccs előtt hozza majd nyilvánosságra, mivel nem szeretné, ha a görögök idő előtt megtudnák azt. Annyi bizonyos, hogy a spanyol szélsők, illetve a hellén szélsőhátvédek küzdelme nagy csatát ígér.

a várható kezdőcsapatok
Görögország: Nikopolidisz - Szeitaridisz, Kapszisz, Dellasz, Fisszasz - Jannakopulosz, Baszinasz, Zagorakisz, Karagunisz - Vrizasz, Hariszteasz.
Spanyolország: Casillas - Puyol, Iván Helguera, Marchena, Raúl Bravo - Joseba Etxeberría, Baraja vagy Xabi Alonso, Albelda, Vicente - Raúl vagy Valerón, Morientes.


1/2 következő oldal >>

1. Görögország - Spanyolország

2. Oroszország - PortugáliaKüldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem