Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Euro 2004: Portugália még szebb jövőt remél
2004. június 21., hétfő, 10:09|Utolsó módosítás: 2004. június 21., hétfő, 20:14

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Felbolydult Portugália, miután a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának zárónapján az első mérkőzésen hatalmas pofont kapó hazai válogatott második mérkőzését is megnyerte, s nemcsak továbbjutott a negyeddöntőbe, de kiejtette a nagy rivális Spanyolországot. Scolari kapitány úgy érzi, tanítványai most már versenyképesek, Figo szerint pedig lehet reménykedni a szebb jövőben. A másik továbbjutó görög válogatott teljesítette célját, a következő mérkőzésre tét nélkül készülhet.


Saez a kevés gólban látja a bukás okát 1/3. oldal >>

Eb-keretek
Őket figyeljük három hétig!
Tekintse át a 16 résztvevő válogatott 23-as keretét!
Részletek>>

Euro 2004

Csökken a lét-szám, fokozódik az izgalom! Mi megmondjuk a tutit az Eb-ről!


Olvasson belénk!

Ajánlat
A horvátok az angolokat is elkapnák
Menetrend, eredmények
Csoportállások
A hollandok megvették Advocaat repülőjegyét
Ki megy ma? - Portillo, Corradi
Képgaléria
Alakul a negyeddöntő mezőnye I.


A labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos honlapjának visszatekintése úgy fogalmaz, "a szurkolói erő emelte fel Portugáliát". Messze még a kontinensviadal vége, mégis a helyi szurkolók úgy ünnepelték a spanyolok elleni 1-0-s sikert, s a csoportbeli továbbjutást, mintha legalábbis aranyérmet nyertek volna Figóék.

Az együttes a szörnyű kezdés (vereség a görögöktől) után előbb az oroszokat, majd a szomszédokat gyűrte be, s megúszta azt a szégyent, hogy rendezőként már három összecsapás után elbúcsúzzon az Eb-től. Ráadásul egy rossz sorozat is megszakadt: Portugália 23 év után tudta legyőzni a spanyolokat.

"A görögök elleni rossz rajt után nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy nyerni kell a két hátralévő mérkőzést, és ez meg is határozta játékunkat. Számomra minden mérkőzés élet vagy halál, így ez sem volt kivétel" - nyilatkozta felszabadultan Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány, akit jóformán kiátkoztak az országból a szerény teljesítmény miatt.

"A szurkolók fantasztikusak voltak, nemcsak tizenkettedik, de tizenharmadik-tizennegyedik játékosként segítették a fiúkat. Mindenkinek köszönöm, aki eljött a mérkőzésre, azoknak is, akik elutaztak Alcochetébe, az edzőtáborba s ott ösztönözték játékosaimat. A csapat most már versenyképes, remélem, sok embernek okozunk még ilyen boldogságot, mint ma."

Luis Figo is úgy érzi, felszabadult a csapat, s most már előre, a negyeddöntőre kell tekinteni. "Nagyszerűen játszottunk, megérdemeltük a negyeddöntőbe kerülést. A mindent eldöntő mérkőzésen nagy nyomás alatt futballoztunk, hiszen otthon komolyak a velünk szembeni elvárások. De ezzel a sikerrel Portugália is reménykedhet a szebb jövőben. Az első mérkőzés óta csak javultunk, meglátjuk, mit tudunk majd tenni a negyeddöntőben" - értékelt a Real Madrid világklasszisa.

Ami a portugáloknak öröm, a spanyoloknak keserű csalódás. Inaki Saez vezetőedző tisztában volt azzal, milyen nyomás alatt kell játszania csapatának, egyrészt a tét, másrészt a hazai közönség miatt. Ennek megfelelően a spanyol szövetségi kapitány megbolygatta a csapat szerkezetét. Ami talán a legnagyobb hiba volt, hogy Fernando Morientest 75 percen keresztül a kispadon ültette. 

"Számos változást eszközöltünk a csapaton belül, úgy éreztük, ez a kezdő tizenegy tudja a legjobban felvenni a harcot  portugálokkal, s így lesz alkalmunk élni a kontratámadásokkal. A tervünk be is vált addig, amíg a portugálok nem szereztek vezetést. Nagyon jól futballoztunk, egyetlen dolog hiányzott játékunkból: a gól. Márpedig összességében ez döntött velünk szemben a görögök javára. Gratulálok a portugáloknak, azt tették, amit tenniük kellett. Győzelemre volt szükségük, s nyertek."

[origo]


1/3 következő oldal >>

1. Saez a kevés gólban látja a bukás okát

2. Rehhagel: Semmi veszítenivalónk nincs

3. Háborog a spanyol sajtóKüldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem