Szenzációs időmérőt nyert Alonso

Események

edzés alonso webber schumacher
Vágólapra másolva!
A Brit Nagydíj időmérője az eső miatt másfél órával tovább tartott a tervezettnél, de megérte várni: a hajrá parádésra sikerült a vizes pályán. Alonso volt a leggyorsabb, pedig Schumacheré is lehetett volna a pole, ha a Mercedes nem taktikázza el magát.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül73 bejegyzés
15:42
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Fernando Alonso fordulatos küzdelemben hódította el a pole pozíciót a Brit Nagydíjra, amikor az eső miatt több mint két és fél órán át tartó időmérő utolsó pillanataiban megtáltosodott az intermediate gumikon, és 47 ezredmásodperccel Mark Webber Red Bullja elé kormányozta a Ferrarit.

Alonso csodálatosan uralta a nehéz körülményeket, de azért némi mázlira is szüksége volt, hogy túlélje a vihart. A Q2-ben kicsúszott egyszer, a szalagkorláthoz veszélyesen közel csúszva végig a füvön, és amikor az edzést megszakították, nem volt a továbbjutók között, mert először intereken próbálkozott, holott az aszfalton akkor még túl sok víz állt. "Végül továbbjutottunk, aztán a Q3-ban komoly dilemmát okozott, hogy az esőgumikat vagy az intereket válasszuk" - mondta. "Amikor láttuk, hogy mindenki más is az intereken van, megnyugodtunk, és összehoztuk a kört." Ez Alonso pályafutásának 21. pole-ja, a legutóbbit azonban kis híján két évvel ezelőtt, a 2010-es Szingapúri Nagydíjon szerezte.

Forrás: Ferrari
Kattintson a galériához!

Noha Paul di Resta - aki az utolsó pillanatokban szorult ki a továbbjutok közül a Q2 végén - úgy látta, a pálya utolsó szakaszán többen a sárga zászlók ellenére sem lassítottak, köztük Alonso sem, a spanyol hangsúlyozta, hogy elvette a gázt. Ezt bizonyítja az is, hogy 33,3-as részideje a saját korábbi legjobbjától is elmaradt. "Nem aggódom" - jelentette ki egy esetleges büntetéssel kapcsolatban.

Webber az utolsó percekben szintén jól boldogult az intermediate Pirellikkel, és csak egy hajszállal maradt le Alonsótól. A 3. rajtkockát az esős versenyek hajdani királya, Michael Schumacher kaparintotta meg, aki csapattársával, a délelőtt hidraulikai hibával időt vesztő Nico Rosberggel ellentétben egész nap meggyőzően gyors volt. Ha a Mercedes a Q3 elején nem esőgumikon küldi ki őt a pályára, akár a pole is az övé lehetett volna, mert így csak egyetlen köre volt az intereken, ennek ellenére megfutotta az abszolút legjobb részidőt a pálya utolsó szektorában - pedig a többiek autóján addigra jobban bemelegedtek a gumik.

Schumacher mégis elégedettnek vallotta magát, és úgy vélte, a Mercedes szárazon és esőben is "tűrhetően ütőképesnek" bizonyult, de hozzátette: "Ez izgalmas időmérő volt, különösen a Q2-ben, amikor rossz rostély került a sisakomra. Nem volt rajta páramentesítő, úgyhogy semmit nem láttam, és azon kaptam magam, hogy a Beckettsben keresztbeáll az autóm." Rosberg csak 13. lett.

Forrás: Dimitar Dilkoff/AFP
Kattintson a galériához!

Sebastian Vettelnek be kellett érnie a 4. hellyel, holott a Q2 felénél történt megszakítás pillanatában még az élen állt. "Ez nehéz nap volt, és most megint esik, úgyhogy nem tudjuk, holnap mi lesz" - mondta röviddel az időmérő vége után. "Szerintem egy kicsit gyorsabbnak kellett volna lennünk." Felipe Massa idei legjobb edzéseredményét érte el, amikor 5. lett. "A legjobb köröm végén, az utolsó szektorban elkövettem néhány hibát. Ez nem jött jól, de azért így is jók a rajtpozícióink" - mondta.

Kimi Räikkönen autójában a szünet alatt is hiába próbálták megjavítani a KERS-t, mégis megkaparintotta a 6. rajtkockát, miközben Romain Grosjean ötödikként verekedte be magát a Q3-ba, csakhogy a Q2-ben teljesített utolsó mért körében kicsúszott, ezért a döntőben nem vehetett részt. Azt mondta, fogalma sincs, miért tört ki a Lotus fara.

A McLaren brit párosa a hazai pályán rossz időmérőt zárt. Különösen Jenson Button, aki már a Q1-ben kiesett. "Az egész évem erről szól, hogy nem tudom felmelegíteni az első gumikat, így nem is húztam fel magam túlzottan. Tudom, hogy általában jól vezetek esőben" - mondta. Hamilton az első két etapban gyors volt, az intermediate-eket viszont már neki sem sikerült üzemi hőfokúra tornáznia a végén. "Az autóm egyáltalán nem tapadt, összevissza csúszkáltam" - mérgelődött. "Megpróbálunk rájönni, hogy ennek mi volt az oka, hátha holnapra meg tudjuk oldani a problémát." A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban nem titkolta, hogy abban reménykednek, a versenyen vagy teljesen vizes, vagy teljesen száraz lesz a pálya, mert a vegyes körülmények nem passzolnak hozzájuk.

Bár a versenyzők többsége támogatta a megszakítást, mivel az autók a tócsákra felúszva irányíthatatlanná váltak, a BBC technikai szakértője, Gary Anderson szerint hiba volt elővenni a piros zászlókat. "A pályaviszonyok ugyan romlottak, de tudomásul kellene venni, hogy az időmérő etapja 15 percig tart, és többek között éppen arról szól, hogy közben a helyes döntéseket kell meghozni" - vélte. "A Ferrari rosszul döntött a gumikkal. Úgy lett volna illő, hogy ennek megfizessék az árát."

Mivel Nico Hülkenberget és Charles Pic-t váltócsere, Kamui Kobajasit és Jean-Eric Vergne-t pedig a valenciai büntetés miatt fogják hátrébb sorolni, a rajtrács nem lesz azonos az időmérő eredményével. A várható sorrend itt látható.

Kövessenek minket a Twitteren is: https://twitter.com/origof1hirek!

http://www.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2012_9_9.html
15:45
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Negyed óra az időmérőig

Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Brit Nagydíj időmérő edzéséről készülő élő tudósításunkban. A délelőtti, utolsó szabadedzést Fernando Alonso nyerte Jenson Button és Romain Grosjean előtt.

15:46
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Szemerkél az eső

A délelőtti edzés viszonylag száraz időben telt, most azonban megint csepereg az eső. Egy biztos: a pálya még mindig nedves.

15:47
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Megjavították di Resta KERS-ét

A Force Indiában a délelőtti edzésen romlott el a rendszer, a csapatfőnök elmondása szerint azonban az időmérőre sikerült rendbehozni.

15:49
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Sok szurkoló ragadt a pályán kívül

Tegnaphoz hasonlóan idén is számos jeggyel rendelkező szurkoló nem fog bejutni a pályára: fél 12 óta már visszafordítják a Silverstone-ba érkező autókat, ez 20-30 ezer nézőt érint. Cikkünk erről itt olvasható.

15:53
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Szerencsejáték lehet az időmérő

A folyamatosan változó időjárási körülmények miatt a Saubernél "pókerre" számítanak az időmérőn. Már csak percek vannak hátra az edzés kezdetéig, Alonso most érkezett vissza a Ferrari garázsába.

15:55
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A Red Bullnál kiegyenlített a küzdelem

Sebastian Vettel az eddigi nyolc időmérőn 4-szer győzte le Mark Webbert, 4-szer az ausztrál volt a gyorsabb. Sokkal kiegyenlítetlenebb a küzdelem a Ferrarinál, ahol Alonso mind a 8 alkalommal legyőzte Felipe Massát. Ugyanez a helyzet a McLarennél, itt minden alkalommal Lewis Hamilton bizonyult gyorsabbnak.

15:59
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Az eddigi csapaton belül időmérős párharcok eredményei idén

Button         0 - 8     Hamilton
Alonso         8 - 0     Massa
Schumacher     3 - 5     Rosberg
Raikkonen      2 - 6     Grosjean
Di Resta       5 - 3     Hulkenberg
Kobayashi      5 - 3     Perez
Ricciardo      7 - 1     Vergne
Maldonado      6 - 2     Senna
Kovalainen     8 - 0     Petrov
De la Rosa     8 - 0     Karthikeyan
Glock          5 - 2     Pic

16:00
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Zöld jelzés, elkezdődött a Q1

Sok autó hajtott ki a pályára az esőben, valószínűleg nem akarják megvárni, hogy még jobban essen. Mindenki intermediate gumin.

16:02
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Räikkönennek nincs KERS-e

Rádión szóltak a finn versenyzőnek, hogy nem működik a Lotusban a kinetikus energiavisszanyerő rendszer. Ez esőben kisebb probléma, mint szárazon, de a fékerő-elosztást biztos, hogy módosítani kell a műszaki hiba miatt.

16:03
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Tilos használni a DRS-t

A rossz időre való tekintettel nem lehet használni a légellenállás-csökkentő rendszert, az állítható hátsó szárnyat.

16:04
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Buttonnak szóltak, hogy igyekezzen

A britnek szólt a McLaren, hogy igyekezzen hamar gyors köröket futni, mert a körülmények egyre rosszabbak lesznek.

16:05
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Pillanatról pillanatra változik az első

Schumacher, Massa, Maldonado és Ricciardi is állt már az élen, de jelenleg Hamilton vezet 1:49,175-ös idejével.

16:07
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Majdnem ütköztek a Lotusok

Sok helyen káosz van a pályán az eső és a nagy forgalom miatt. Az előbb majdnem legázolta Grosjean Pérezt, miközben a franciát meg csapattársa, Kimi Räikkönen próbálta körbeautózni, és majdnem összekoccantak.

16:09
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Maldonado vezet

A venezuelai ideje 1:47.123. Mögötte a legjobb 10 sorrendje: Ricciardo, Pérez, Vergne, Massa, Kobajasi, Vettel, Hamilton, Schumacher, Grosjean.

16:12
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Rosberg csak a 20.

Három másodperccel marad el Michael Schumachertől eddig Nico Rosberg, és kieső helyen van.

16:13
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Vettel átvette a vezetést

A világbajnok ideje 1:46.279, ezzel vezet Hülkenberg és Maldonado előtt.

16:14
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Feltette a slick gumit a két Sauber

A svájci csapatnál úgy érzik, gyorsulhatnak a száraz pályára való gumival, mert eléggé száraz már az ideális ív.

16:15
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A Sauberek meggondolták magukat

Visszajött az eső, ezért visszajöttek a Sauberek az intermediate gumikért. Nem vált be a slick.

16:17
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Az utolsó szektorban esik

Az utolsó szektorban mindenki két-három másodpercet lassult, valószínűleg ott esik a legjobban. Ez azt jelentheti, hogy már nem fognak javítani az időkön a pilóták, ami Vettel Q1-es győzelmét jelentené.

16:20
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Button kiseő helyen

Rosberg még épp továbbjutó helyen, de ha Button javít, még kieshet ő is.

16:21
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Glock keresztbe állt a célegyenesben

A Marussia keresztbe állt, mert korán kezdett kigyorsítani a német versenyző, de szerencsére nem az ideális íven állt meg.

16:23
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Vége a Q1-nek, Button kiesett

Rosberg alig menekült meg a kieséstől. Buttonnak nagy csalódás, hogy a Q1-ben véget ért számára az időmérő edzés a hazai versenyén.

A Q1 továbbjutói sorrendben: Vettel, Hülkenberg, Maldonado, Pérez, Alonso, Schumacher, Kobajasi, Grosjean, Senna, Ricciardo, Webber, Räikkönen, Massa, Hamilton, di Resta, Vergne, Rosberg

A kiesők:

Button, Petrov, Kovalainen, Glock, de la Rosa, Karthikeyan.

Charles Pic (Marussia) 107 százalékon kívül van, és amúgy is volt egy öt rajthelyes büntetése. ami ezzel értelmét veszítette.

16:27
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Elindult a Q2, előkerültek az esőgumik

Szinte mindenki kijött a pályára, a Ferrarik, Red Bullok, Williamsek intermediate gumin vannak, a többiek esőgumin.

16:29
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A Ferrarik azonnal kereket cseréltek

Úgy értékelték, hogy túl optimista volt feltenni a zöld jelzésű intermeidate gumikat, visszajöttek a kék jelzésű esőgumikért.

16:31
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A Red Bullok is kereket cseréltek

A világbajnok csapat is feltette az esőgumikat, már csak a Williamsek vannak interen.

16:33
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Pérez vezet

1:59,092-es kört futott a mexikói, ezzel vezet Hamilton és Rosberg előtt.

16:34
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Alonso majdnem falnak ment

Zseniális manőverrel kerülte el a falat csúszás közben Fernando Alonso. Schumacher is többször megpördült, hihetetlenül csúszik a pálya.

16:36
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Piros zászló, félbeszakították az edzést

Úgy ítélte a versenyirányítás, hogy túl veszélyes lenne folytatni az időmérőt, ezért félbeszakították bizonytalan időre a Q2-t. 6:19 perc van hátra.

16:37
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A pillanatnyi sorrend

A továbbjutó helyen a következő versenyzők vannak: Pérez, Hamilton, Rosberg, Vergne, Hülkenberg, Kobajasi, Räikkönen, Webber, Ricciardo, Vettel.

16:40
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Nagy lesz a forgalom az újraindítás után

Körülbelül két mért kört lehet majd megtenni, ha folytatódik majd a Q2.

16:41
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Alosno sisakot cserélt a szünetben

Lehet, hogy bepárásodott a sisakja a spanyolnak.

16:47
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A versenyzők kiszálltak auóikból

Paul di Resta azt modnta, utasnak érezte magát az autójában, annyiszor úszott fel a Force India a pocsolyákon.

Schumacher közben nevetgélve, jókedvűen beszélget a Mercedes boksza előtt.

16:50
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

50 perc múlva állhat el az eső

A hivatalos időjárás jelentés szerint magyar idő szerint 15.40 kor állhat el az eső Silverstone-ban. Lehet, hogy csak akkor indítják újra az időmérőt.

16:53
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Button ezt mondta kiesése után

Jenson Button a BBC-nek így nyilatkozott a Q1-es kiesése után: "Egyáltalán nem tudtam felmelegíteni az első gumikat, ezt azonnal éreztem, ahogy kihajtottam a bokszból" - mondta. "A jó hír az, hogy a többieknek még két etapot teljesíteniük kell, és holnap is esni fog. A verseny mindenkinek nehéz lesz, de az én gumijaim jobb állapotban lesznek."

16:56
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Jude Law a Lotusnál

A filmsztár a csapattagokkal beszélget jókedvűen, szürke zakót, kék inget és farmert visel.

16:59
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Az esőgumik megemelik az autókat

A Pirelli emlékeztetett mindenkit, hogy az esőgumik a nagyobb átmérőjük miatt kb. 5 mm-rel megelemik az autók hasmagasságát, ami segít a felúszások elkerülésében is.

17:01
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

10 perccel az újraindítás előtt fognak szólni

10 percet kapnak majd a versenyzők, hogy felkészüljenek a folytatásra. De hogy ez mikor következik be, még kérdéses.

17:07
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A Lotus megpróbálja megszerelni a KERS-t

Kimi Räikkönen autóján dolgoznak, hogy megjavítsák a KERS-t az újraindításig. Csak nehogy megrázza őket az áram ebben a nagy esőben.

17:10
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Bizonyzalaság az eredményeket illetően

Ha nem indítanák újra az edzést akkor nem lehet tudni, hogy mi alapján generálódna le a rajtsorrend. A legvalószínűbb, hogy a Q1 eredménye számítana.

2010-ben Szuzukában már történt olyan, hogy vasárnapra halasztották az időmérőt a szakadó eső miatt.

17:12
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Délután 4 körül indulhat újra az edzés

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting elmondta a Sky Sport csatornán, hogy az a legfontosabb, hogy a pocsolyák eltűnjenek a pályáról. Az előrejelzések alapján arra tippelt, hogy magyar idő szerint délután 4 körül indulhat újra az edzés.

17:16
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Senna Frank Williamsszel beszélget

Itt egy kép kettőjükről. A legtöbb csapatnál beszélgetéssel ütik el az időt, Lewis Hamilton az előbb Sam Michaellel csevegett, a Lotusnál pedig Jude Law tartja szóval a csapattagokat.

17:18
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Az orvosi autó ellenőrzi a pályát

Időről-időre mennek egy kört a pályán, hogy felmérjék a körülményeket. Mondani sem kell, még mindig áll a víz...

17:20
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Schumacher ugrásra kész

Bár nem valószínű, hogy a vártnál korábban újraindulhat az edzés, Schumacher sisakja gondosan előkészítve pihen a Mercedes bokszában, hogy bármikor felkaphassa. Erről itt egy kép.

17:22
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Webber elől titkolják az eredményeket

A Red Bullnál azon filozofálnak, elárulják-e Webbernek, hogy az ausztrál krikett csapat éppen vesztésre áll. Nem akarják elvonni a figyelmét, ugyanakkor állítólag mindig nagyon gyors, mikor begurul...

17:24
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Kicsit alábbhagyott az eső

Állítólag a Woodcote-nál már nem esik.

17:26
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A nézők hullámzással ütik el az időt

Már bármi kis akciónak örülnek a pályán, az orvosi autó érkezését is kitörő ovációval fogadták. Ahogy Norbert Haug is elmondta, a hétvége igazi hősei a nézők, ismét hatalmas tömeg látogatott ki a pályára.

17:29
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A Red Bullnál beindul a buli

Szokásukhoz híven hangos zenével szórakoztatják magukat, most Rihannával kezdték a délutánt.

17:33
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Rosberg is beszállt a hullámba

A várakozás perceiben (óráiban?) a bokszutcából Rosberg és Ross Brawn hergeli a nézőket, a Mercedes garázsa előtt hullámzásra bíztatják őket - természetesen lelkesen engedelmeskednek nekik. Brawn állítólag kezdetben ellenállt, versenyzője azonban bevonta a mókába. Itt egy kép róluk.

17:36
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A közönség őrjöng

Csodálatra méltó és némileg érthetetlen a lelkesedésük: szinte folyamatos az ováció, mindenkit megtapsolnak, aki kidugja az orrát a garázsból.

17:38
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Raikkönen autóját szétszedték

A szerelők továbbra is szorgosan dolgoznak az elromlott KERS-en, éppen a fenéklemez középső részét szerelik vissza a Lotusra.

17:39
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A Saubernél komoly a hangulat

A Red Bullal ellentétben a Saubernél komoly a hangulat, Kobajasi a mérnökökkel egyeztetett. Néhány garázzsal arrébb Christian Horner a hullám-őrület legújabb résztvevője, a nézők legnagyobb örömére.

17:41
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, elállt az eső

Az orvosi autó ismét ellenőrzi a pálya állapotát, most jelentősen alábbhagyott az eső, és állítólag már az első napsugarak is megjelentek a Stowe felett. Valóban: Christian Horner esernyő nélkül sétálgat a bokszutcában. Az előrejelzés pontos volt, körülbelül mostanra tippelték az eső végét.

17:45
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A Ferrari az intermediate-ekkel hibázott

Stefano Domenicali elismeri, hiba volt az edzés elején megpróbálkozni az interekkel, hiszen mire visszatértek a bokszba és felrakták az extrém esőgumikat, már túl sok víz volt a pályán. Massa és Alonso így csak a 15. és 16. helyen állnak.

17:47
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Pályamunkások söprik a vizet

Kefékkel próbálnak minnél több vizet letolni a pályáról, ahol a heves esőnek köszönhetően hatalmas pocsolyák vannak.

17:49
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Schumacher tapsot kap

A hétszeres világbajnok kiment integetni a nézőknek a bokszutca kerítéséhez.

17:54
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Brawn szerint még várni kell

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a pályán álló víz miatt akkor sem lehetne azonnal újraindítani az edzést, ha elállna az eső.

"Arra számítók, hogy az eső elállta után körülbelül 45 perccel tudunk majd kimenni a pályára. Láttam itt már csúnya balesetket, ezeket most szeretnénk elkerülni. Különben is, ha nem szakítottuk volna meg a Q2-t, a Q3-t akkor sem tudtuk volna elkezdeni."

17:57
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

10 perc múlva újraindul az edzés

Kiírták a képernyőre, hogy 16.07-kor folytatódik a Q2.

17:59
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Webber szakállán poénkodik a Red Bull

Az írták a Twitteren, hogy ha még sokáig áll az edzés, akkor az ausztrál versenyzőnek újra el kell majd mennie borotválkozni.

18:02
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Vergne-t informálták a bokszból

Azt mondták neki rádión, hogy két vagy három mért körre lesz lehetősége, attól függően, hogy mikor tud kikeveredni a pályára.

18:06
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Alonso nyitja a sort

Fernando Alonso Ferrarija áll az első helyen a zöld lámpára várakozó autók sorában.

18:07
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Hárman intermediate gumin

Kimi Räikkönen, Sergio Pérez  és Kamui Kobajasi intert használ (24 l/sec vízkiszorítással), a többiek a kék jelzésű esőgumit választották, ami 60 liter vizet szorít ki másodpercenként

18:09
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Zöld jelzés, folytatódik az edzés!

Jobbnak tűnik a pálya, javítani fognak az időkön.

18:10
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

A Sauber esőgumira vált

Kiderült, hogy csak a két Sauber próbálta meg az intert, de azonnal bejöttek esőgumikért ők is egy kör után.

18:12
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Webber vezet

Az ausztrál Hülkenberg és Schumacher előtt áll az élen.

18:13
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Hamilton átvette a vezetést

1:54.897-es időt futott a brit. Schumacher zárkózott fel mögé.

18:15
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Grosjean a kavicságyban

Kicsúszott a francia, és nem tudott továbbmenni. Pedig 5. helyen továbbjutott a Q3-ba. Ott így nem fog tudni menni.

18:16
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Vége a Q2-nek, Hamilton nyerte

A Q2 sorrendje: Hamilton, Hülkenberg, Schumacher, Webber, Grosjean, Massa, Räikkönen, Maldonado, Alonso, Vettel,

A kiesők:

di Resta, Kobajasi, Rosberg, Ricciardo, Senna, Vergne, Pérez.

 

Grosjean és Massa ezredre azonos kört ment.

18:22
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a Q3

Pastor Maldonado ment ki először a pályára, utána Massa következett. Mindketten interen vannak.

18:24
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Több esőt már nem várnak az edzésen

Megkegyelmezett az időjárás.

18:27
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Alonso vezet

1:53.699-es körrel vezet Alonso, interekkel futotta. aztán javított 1:52,5-re, újra első.

18:30
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Már gyorsabbak az interek

Egyedül az utolsó szektorban nem egyértelmű, hogy melyik gumi a jobb, a többiben egyértelműen az interek jobbak.

18:33
július 07, 2012
Vágólapra másolva!

Vége az edzésenk, Alonsóé a pole!

A sorrend: Alonso, Webber, Schumacher, Vettel, Massa, Räikkönen, Maldonado, Hamilton, Hülkenberg, Grosjean.

Grosjean nem futott mért kört a Q3-ban, mert a Q2 végén kicsúszott.