Milla Jovovich akcióthrillerben szerepel

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOA Kaptár, melynek Marylin Manson jegyzi a zenéjét, a szezon egyik legfélelmetesebb thrillerje. A film rendhagyó módon két nőt állít az akciójelenetek középpontjába: Michelle Rodriguezt és Milla Jovovichot. A modell-színésznő most először szerepel akciófilmben.

A történet a föld alatti genetikai laborban, a Kaptárban zajló kísérletek körül forog. Egy hiba folytán halálos vírus bukkan fel a laborban, és a központi számítógép elzárja a menekülési útvonalakat. A film a bennrekedtek küzdelmét mutatja be a vírus ellen.

Az akciófilm a Resident Evilcímű, 1996-ben piacra dobott japán videójáték nyomán készült, melynek az első változat sikere nyomán már három további része is készült. Berndt Eichinger producer nyilatkozata szerint azt a megoldást választották, hogy nem a játékot utánozták az utolsó részletig, hanem azt a sokkoló hatást, borzalmat igyekeztek visszaadni, amit a játék vált ki.

Milla Jovovich hivatalos oldalahttp://www.millaj.com/

Az operatőr is igyekezett hozzájárulni ahhoz, hogy a film minél mélyebb nyomokat hagyjon a nézőkben. "Az én elsődleges élményem a videojáték közben a dermesztő magány volt, és ezt az érzést akartam a látvánnyal kifejezni: ezért világítok meg valóban nagyon sötét folyosókat úgy, hogy sehol semmiféle árnyék nem vetül, mert ez az abszolút elszigeteltség érzését a végsőkig fokozza" - adott magyarázatot az operatőr a Kaptárban látható vizuális megoldásokra.