Hamarosan a mozikban a Mátrix II-III.

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Fotó: Warner Bros
Fotó: Warner Bros

A készítők szándéka szerint a folytatás sem csupán a látványvilága miatt marad emlékezetes. "Különleges élmény volt együtt dolgozni egy ennyire kreatív, ambiciózus csapattal, amelynek tagjai ezúttal lehetőséget is kaptak arra, hogy kipróbálhassák magukat. A cselekmény legalább olyan eseménydús, mint az előző volt - talán még pergőbb is annál" - nyilatkozta a főszereplőt alakító Keanu Reeves, aki szerint a történet nagyjából az első epizód által kijelölt csapásvonalon halad tovább azzal a különbséggel, hogy a szerelmi szál meghatározóbb szerepet kap a cselekményben.

A Mátrix-trilógia hivatalos honlapjahttp://whatisthematrix.warnerbros.com/Mátrix a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/vizualis_muveszetek/filmmuveszet/filmek/kulfoldi_filmek/Matrix/

A folytatásban természetesen rengeteg harcjelenet lesz látható, amelyek komoly felkészülést igényeltek a színészek részéről. A Mátrix - Újratöltve című második epizód egyik ilyen jelenetében Neo és Smith küzdenek egymással - pontosabban Neo a megsokszorozódott Smith hasonmásaival. A forgatást négy hónapos felkészítés előzte meg, majd három héten keresztül, 12 kaszkadőr közreműködésével vették fel a harc egyes jeleneteit. "Borzongató érzés volt kipróbálni a küzdelem közben használt eszközök némelyikét. Neo gyakran használ fegyvert a filmben, és a felvételek során én is ráéreztem a fegyverforgatás ízére. A legnagyobb kihívást a kard jelentette a számomra. Ha az embert arcon ütik, nem nagy dolog. Egész más a helyzet azonban, ha nem tér ki idejében a kard pengéje elől. Ettől sokkal intenzívebbé vált a játék" - tette hozzá Reeves.

A második epizód (Mátrix - Újratöltve) idén májustól látható a hazai mozikban, míg a sorozat harmadik részét (Mátrix - Forradalmak) a nyár folyamán forgalmazzák majd.