Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: UIP

Jim Davis nagy sikerű képregény-sorozata, a Garfield hamarosan a mozikban is látható lesz. Az alkotók a világ legmohóbb és legbohóbb macskáját számítógépes animáció segítségével varázsolják a vászonra, míg a többi szereplőt hús-vér színészek alakítják majd.

Garfield gazdájának, az esetlen és a nőkkel mindig peches Jonnak a szerepére az alkotók Breckin Meyert, a Cool Túra és az 54 című filmek sztárját szemelték ki. Meyer jelenleg a stúdióval tárgyal a filmbéli szerepéről, akárcsak a Tudom, mit tettél... filmekből ismert Jennifer Lowe Hewitt tinihorror-királynő, aki Jon szerelmének tárgyát alakítaná a filmben.

A tervek szerint a világhírű macska történetét az a Peter Hewitt rendezné, aki a nyolcvanas években Bill és Ted oltári kalandja című filmjében fedezte fel a világnak a pályakezdő Keanu Reevest. A Garfield-produkció olyannyira előrehaladott állapotban van, hogy már a filmet gyártó produkciós cég is ismert - a John Davis által alapított Davis Entertainment vállalta a film gyártását.

A forgatókönyvírók, a Toy Story-val hatalmas sikert arató Joel Cohen és Alec Sokolow, a sziporkázóan szellemes és szörnyen lusta Garfield és a bamba, idétlen Ubul kutya korántsem felhőtlen kapcsolatát helyezik a film középpontjába, de emellett a rettentő étvágyú macska gazdája, az örök vesztes Jon és szerencsétlen nőügyei is fontos szerepet kapnak majd.