Egyszerre két film is készül Doktor Halálról

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

Két produkciós cég is dolgozik a Doktor Halál néven elhíresült sorozatgyilkos, eredeti nevén H. H. Holmes történetének megfilmesítésén.

Holmes az 1893-as chicagói világkiállításon elkövetett gyilkosságsorozatával vált hírhedtté: a megnyerő külsejű orvos fiatal lányok tucatjait csábította szállodai szobákba és ölte meg az esemény alkalmából.

A gyilkosságok történetét Erik Larson is feldolgozta az Ördög a fehér városban című nagy sikerű könyvében.

Tom Cruise és üzlettársa, Paula Wagner Christopher Kyle-t (Atomcsapda) bízta meg a forgatókönyv elkészítésével, méghozzá Larson bestselleréből kiindulva. Az alkotás rendezője pedig a szintén az Atomcsapda-ból ismert Kathryn Bigelow lesz.

Az Amerika első sorozatgyilkosának tartott H. H. Holmes történetehttp://www.prairieghosts.com/holmes.html

Cruise elképzeléseiről mit sem sejtve, az Appian Way produkciós vállalat novemberben felkérte Aaron és Matthew Benayt, hogy írjanak forgatókönyvet Holmes történetéből Leonardo DiCaprio számára. Ez a változat állítólag valamivel könnyedebb hangvételű lesz, és Holmes mellett az őt üldözö nyomozó személye is hangsúlyos szerephez jut a filmben. A történet vége azonban adott: Doktor Halált három évvel később, 1896-ban sikerült kézre keríteni. Holmest akasztás általi halálra ítélték, miután az esküdtszék 27 rendbeli gyilkosság vádjában bűnösnek találta.

Egyelőre kétséges, mi lesz a két filmterv sorsa.