A Lara Croft 2 megbukott

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HavariaPressPedig nem lehet mondani, hogy a mérsékelt reklámkampány okozta volna a Tomb Raider-folytatás lagymatag fogadtatását. Angelina Jolie és csapata hetek óta kampányol az amerikai médiában, alaposan előkészítve a videojáték ihlette film második részét. A színésznő még nemi életét is kiteregette, ez azonban mégsem volt elég ahhoz, hogy közönséget csaljon a mozikba: az alkotás csak 21, 7 millió dollárt hozott. Az első epizód adataihoz képest (mely 2001 júniusában 47, 7 millió dollárt hozott három nap alatt) ez kimondottan bukásként értékelhető.

Ez még olyan alkotások bevételét is alulmúlta, mint például a Johnny Depp főszereplésével készült Pirates of the Carribbean: The Curse of the Black Pearl, mely hetek óta tartja magát a bevételi lista élvonalában, és ezen a hétvégén is a második helyen szerepelt. Úgy látszik azonban, hogy a Walt Disney ezzel a produkcióval helyes megérzést követett: a nyár ugyanis a családi moziknak kedvezett.

Az elmúlt hétvége legnézettebb produkciója szintén egy kalandfilm, Robert Rodriguez Kémkölykök-sorozatának harmadik, befejező darabja lett. A Kémkölykök 3-D: Vége a játéknak 32,5 millió dollárt csalt ki az amerikaiak pénztárcájából, melynek Bob Weinstein producer szerint épp az új technika, a háromdimenziós látvány az oka. A film története szerint ugyanis a két testvér ezúttal egy videojátékban tesz utazást, hogy elkapja a Sylvester Stallone által alakított gonosz szereplőt. Tény azonban, hogy Kémkölykök 3 sikere meglehetősen erős alapokon nyugszik: az első két résszel összesen 230,8 millió dollárt keresett a filmet gyártó Dimension Films.

A Tomb Raider 2 honlapjahttp://www.tombraidermovie.com/index.htmlA Pirates of the Caribbean honlapjahttp://disney.go.com/disneypictures/pirates/index.htmlBad Boys 2http://www.sonypictures.com/movies/badboys2/site/A Kémkölykök 3 honlapjahttp://www.spykids.com/Lara Croft linkek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/vizualis_muveszetek/filmmuveszet/filmek/kulfoldi_filmek/Lara_Croft:_Tomb_Raider/

Szintén ébren tartja a nézők érdeklődését a Bad Boys című film második része, mely a múlt heti listán még első helyen szerepelt. Martin Lawrence és Will Smith akció-vígjátéka ezen a héten 22 millió dollárt kasszírozott, és ezzel a harmadik helyen landolt. (A film sikerének egyik záloga, hogy sokkal brutálisabb hatás-eszközökkel rendelkezik, és akcióelemei jóval véresebbek az 1995-ös eredetinél.)

A Lara Croft Tomb Raider: Az élet bölcsője negyedik helyezésén tehát nehéz kimagyarázni, Wayne Lewellen, a Paramount Pictures forgalmazásért felelős igazgatója azonban megkísérelte ezt is. "Valóban nem számítottunk erre az eredményre, de arra sem, hogy ilyen erős hétvégét produkál az amerikai közönség a nyár közepén: ez az első alkalom, hogy a bevételi lista első öt helyezettje mind 20 millió dollár felett teljesített hrom nap alatt" - mondta. Ugyanakkor biztosak benne, hogy a videojáték rajongói hűségesek maradnak filmes verzióhoz.

Lewellennek abban igaza van, hogy az elmúlt hetek aggodalmaira cáfolt rá a július végi három nap. A moziba járók összesen 145, 6 millió dollárt hagytak a kasszában, ha csak a 12 legnépszerűbb alkotás bevételeit összegezzük. Ez majdnem 10%-kal több, mint amennyit tavaly ilyenkor költöttek az alkotásokra.