Haldoklik Trintignant lánya

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Marie Trintignant

Marie Trintignant-nak ez a második műtét az "utolsó esélye" a túlélésre, mert állapota rendkívül súlyos - jelentette ki a sajtónak Stephane Delajoux francia idegsebész, aki a vilniusi klinikán végzett operációt vezette. Az intézmény idegsebészeti osztályának litván főorvosa megerősítette: Marie Trintignant a kórházba szállítás óta nem tért magához.

A színésznőt először vasárnap operálták meg, miután összeverekedett barátjával, Bertrand Cantat-val, a Noir Désir nevű francia alternatív együttes énekesével. A színésznő fia szerint Marie Trintignant sérüléseit nem Cantat okozta; Roman Kolinka azt mondta a hatóságoknak, hogy édesanyja a veszekedés közben elesett és beverte a fejét.

Marie Trintignant barátja szintén kórházban van, őt egy detoxikáló részlegben tartják megfigyelés alatt és az orvosok egyelőre nem engedik, hogy a rendőrök bemenjenek a kómaközeli állapotban lévő férfihoz. Meg nem erősített források szerint Cantat az eset után öngyilkosságot kísérelt meg.

Jean-Louis Trintignant francia színész lánya június óta dolgozott Litvániában a Colette francia írónőről készülő tévéfilm forgatásán. A 41 éves színésznő több tucat filmben játszott már, köztük A selyem sikolya (Le cri de la soie, 1996) és a Kínai portrék (Portrait chinois, 1996) című alkotásokban.