Vágólapra másolva!
A passió sztárja, a mélyen vallásos Jim Caviezel legújabb filmjében a golflegenda Bobby Jonest alakítja, aki mindössze 28 esztendős volt, amikor karrierje csúcsán visszavonult az elegáns sportágtól.
Vágólapra másolva!

A 16,5 millió dolláros költségvetéssel leforgatott Bobby Jones - Stroke of Genius című produkció Mel Gibson filmjének, a A passió-nak a sikerét próbálja meglovagolni, s azt tervezik, hogy a kész filmet a botrányos Jézus-filmhez hasonlóan célzott közönség számára mutatják majd be. Speciális vetítéseket tartanak majd golfklubokban, sportolóközösségekben és templomi gyülekezetek számára is, ugyanis a film a család és a barátság fontosságát is kihangsúlyozza.

A húszas-harmincas években aktív Jones történetében Caviezel partnerét a Ha eljön Joe Black-ből ismert Claire Forlani alakítja majd. Mielőtt a filmet több mint 1200 moziban bemutatnák, 100 kisebb vetítést is tartanak, amelyek bevételeit jótékonysági célokra fordítják majd. A pénzből többek között az American Syringomyelia Alliance Project is részesül. Ez a betegség egy a gerinccsatornában keletkező ciszta képződésével jár, s súlyos mozgásszervi zavarokat okozhat. Bobby Jones is ebben a hátproblémában szenvedett, és e miatt a betegség miatt kényszerült tolószékbe élete későbbi szakaszában.

A film készítői gerillamarketinghez folyamodtak a Bobby Jones - Stroke of Genius népszerűsítése során, s ez annyit jelent, hogy e-mailekkel és egyéb hirdetésekkel bombázzák a filmrajongókat, s így próbálják meg elérni, hogy jegyet váltsanak majd a kész alkotásra. A mű hivatalos weboldalán a látogatók feliratkozhatnak a film "nagykövetei" közé, amellyel különféle ajándékokat is nyerhetnek mozijegyük mellé.

"Reményeink szerint a film népszerűsége tekintetében a Bazi nagy görög lagzi és A passió hagyományait követi majd" - nyilatkozta Jim Van Eerden, a Bobby Jones egyik producere.

"Az emberek ilyen filmeket szeretnének látni" - tette hozzá Caviezel. "Ez a mű valódi értékeket mutat be, s a megváltás is központi szerepet kap benne."

Malcolm McDowell és Jim Caviezel a film egyik jelenetében

A Palos Verdes- i Rolling Hills Covenant Church már fel is ajánlotta, hogy április 30-ára megszervez egy vetítést, amelynek bevételei az Athletes in Action és a Fellowship of Christian Athletes nevű szervezeteket támogatják majd.

Ha a különleges marketing megteszi a hatását, a Bobby Jones kiemelkedhet a golf-filmek közül, amelyek eddig nem muzsikáltak túl jól a mozik pénztárainál. A legsikeresebb hasonló alkotás a Kevin Costner főszereplésével leforgatott Fejjel a falnak volt, amely így is csupán 54 millió dolláros összbevételt produkált, s ezzel jócskán elmarad a hollywoodi kasszasikerektől.