Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A január 20-i Golden Globe-díjátadáson a díjazottak mellett elsősorban az egy asztalnál ülő Steven Speilberg és Harrison Ford keltett feltűnést. A kitüntetett figyelem azonban nem az életműdíjat kapott Ford miatt járt a kis asztaltársaságnak. Hollywood két ikonjának közös vacsorájáról ugyanis minden filmörültnek a régóta halogatott negyedik Indiana Jones film jutott az eszébe.

Az újságírók persze azonnal szimatot kaptak, és megrohamozták Spielberget, aki meglepő módon hajlandó volt nyilatkozni a nem mindennapi régészprofesszor legújabb kalandjáról. A rajongók nagy örömére a sztárrendező elismerte, hogy rátalált a megfelelő forgatókönyvre, így nincs akadálya a forgatásnak - írja FoxNews.

A rendező azt a korábbi pletykát is megerősítette, hogy felesége, Kate Capshaw színésznő szintén feltűnik majd az új moziban, amelynek címét egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Capshaw-nak nem ez lesz az első Indy-filmje, a színésznő már szerepelt az 1984-ben készült Indiana Jones és a végzet temploma című epizódban is.

Maga Indy, azaz Harrison Ford is megerősítette, hogy ismét kezébe veszi az ostort, hogy egy újabb legenda nyomába eredjen. "A film csak azért nem készült el eddig, mert hosszú ideig nem találtunk rá a megfelelő forgatókönyvre. Most azonban a kezünkben van a szkript, amire vártunk."

A szűkszavúan nyilatkozó színész hirtelen lelkesedése azért meglepő, mert a sztár korábban többször is kijelentette, hogy már túl öregnek érzi magát Indy szerepéhez. Ford hirtelen megfiatalodásában valószínűleg közre játszott a válását követő időszak, amikor a józan életéről ismert sztár belevetette magát az éjszakába. Számos kalandját követően most úgy tűnik, Ford végre rátalált a boldogságra a fiatal színésznő, Minnie Driver oldalán.

A negyedik Indy-epizód sztorija egyelőre titkos. A találgatások persze már évek óta folynak a történettel kapcsolatban. Örültebbnél örültebb kalandok láttak napvilágot, amelyek közül a legvadabb feltételezésnek az bizonyult, miszerint Indy az első emberpár, Ádám és Éva nyomába ered az új moziban.

Egyelőre annyi biztos, hogy a beadott forgatókönyvek egyikét M. Night Shyamalan, a Hatodik érzék író-rendezője jegyzi. Azt azonban nem tudni, hogy végül is melyik szkriptre esett Spielbergék választása.

A negyedik Indy-film forgatása közvetlenül azután kezdődik, hogy Spielberg befejezi a Catch Me If You Can című mozit. A Leonardo DiCaprio és Tom Hanks főszereplésével készülő film azonban még csak előkészületi stádiumban van, így Indiana Jones visszatérésére még legalább két évet kell várnia a rajongóknak.

Korábban:

Harrison Ford Minnie Driverrel jár

Ajánlat:

A hivatalos Indiana Jones oldal

Indy-filmek rajongói oldala