Angelina Jolie támogatást ad Kambodzsa természeti kincsei állapotának megóvásához, illetve helyreállításához. A színésznő 15 alatt összesen mintegy egymilliárd forintnak megfelelő összeget adományoz örökbe fogadott kisfia, Maddox anyaországának.

Forrás: HavariaPress

Angelina Jolie ígéretet tett arra, hogy az elkövetkező 15 év során összesen mintegy 5 millió dollárral (több mint egymilliárd forint) járul hozzá Kambodzsa természeti kincsei állapotának megóvásához, illetve helyreállításához.

Jolie, aki a Tomb Raider című akciófilm első részének forgatásakor ismerkedett meg a térség növény- és állatvilágával, több szállal is kötődik az ázsiai országhoz: körülbelül egy évvel ezelőtt fogadott örökbe egy kambodzsai kisfiút, Maddoxot.

A jótékonysági akció célja a Kambodzsa északnyugati területein található csaknem 50 ezer hektárnyi erdőség megóvása. A vidék mindössze öt évvel ezelőtt szabadult fel teljesen a vörös khmerek uralma alól.

Jolie eddig 350 ezer dollárt (csaknem 80 millió forint) adományozott egy jótékonysági szervezet számára, amely az ország természeti kincseinek megóvása mellett a hadirokkantak megsegítésére használja fel az összeget.