Cameron Diaz új szerepe szerint egy megbízhatatlan, alkalmi munkákból élő party-girl lehet, aki arra kényszerül, hogy összeköltözzön ambiciózus, céltudatos ügyvéd nővérével. A testvérek különböző életmódja eleinte számtalan konfliktus forrása, később azonban felfedezik közös tulajdonságaikat.

Forrás: MTICameron Diaz naptárja szinte üresen tátong, noha az egyik legjobban fizetett női sztárnak számít Hollywoodban.

A színésznő 2002-ben két szuperprodukcióban volt látható: Martin Scorsese New York bandái című filmeposzában és a Charlie angyalai: Teljes gázzal című akcióvígjátékban. Úgy tűnik azonban, a rendezők és producerek nem versengenek azért, hogy vele dolgozhassanak.

2003-ra csupán egyetlen szerződést kötött: hamarosan forgatni kezdi a Fun With Dick And Jane című komédiát, melyben - hosszú idő után - újra Jim Carreyvel szerepel. A film egy 1977-ben készült alkotás modern feldolgozása lenne, melynek főszereplői - egy házaspár - úgy próbálják be nem fizetett számláikat kiegyenlíteni, hogy bankrablást hajtanak végre.

Cameron Diaz azonban szívesen dolgozna többet, ezért nagyon valószínű, hogy egy nemrég felkínált ajánlatra is igent mond majd. Az In Her Shoes című film producerei egy felelőtlen, hetyke fiatal nő karakterével kecsegtetik, aki alkalmi munkákból tartja el magát, és az éjszakákat különböző partikon tölti. A kényszer úgy hozza, hogy össze kell költöznie karrierista nővérével, akinek egészen más elképzelései vannak az életről. A lányok eleinte sokat veszekednek, később azonban rátalálnak az összhangra.

Bár a történet egy hagyományos hollywoodi vígjátékra utal, a rendező, Curtis Hanson személye lehet a garancia arra, hogy mégsem csupán egy szórakoztató tucatfilm születik majd az In Her Shoes forgatókönyvéből. Hanson - akinek korábbi munkái közé tartozik az Oscar-díjas Szigorúan bizalmas és a Wonder Boys - Pokoli hétvége - még Eminem 8 mérföld című filmjéből is többet hozott ki, mint amire legtöbben számítottak.

Hogy ki játszaná a céltudatos nővért, egyelőre nem tudni, mint ahogy végül is még Cameron Diaz sem írta alá a szerződést.