Marlon Brando a halálára készül. Az elmúlt hetekben már arról is rendelkezett, hogyan és hová temessék és kik vegyenek részt a gyászszertartásban. A legendás színész szívelégedetlenségben szenved, és úgy tűnik, már nem is küzd az életéért.

A XX. század egyik legnagyobb filmlegendája, Marlon Brando búcsúzik. A 79 éves színész - aki február óta szívelégtelenségben szenved - úgy érzi, már csak napjai vannak hátra, ezért rendelkezett a temetéséről. Több tucat hangfelvételt készített utolsó kívánságairól, melyek a legapróbb részletekig meghatározzák a gyászszertartás menetét.

Egy hozzá közel álló személy így nyilatkozott: "Marlon éppolyan részletességgel dolgozta ki saját temetését, mint ahogy szerepet épített. Azt szeretné, ha Jack Nicholson mondana búcsúbeszédet, és Michael Jackson is szólna pár szót róla. Kérte, hogy testét hamvasszák el, és szórják szét annak a pálmafának a tövében, mely Polinézia egyik szigetét, Tetiaroát díszíti - a Csendes-óceán csodáját, mely egykor az övé volt. Elérkezett abba az állapotba, amikor felkészültnek érzi magát a halálra."

Családtagjait és rokonait ez ijeszti meg leginkább: hogy már láthatóan feladta a küzdelmet. "Borzasztó ilyen betegnek látni őt. Mindannyian attól rettegünk, hogy már csak napjai vannak hátra. Folyton csak a túlvilágra gondol" - mesélték szomorúan.