Jack Black a King Kong titkairól

Vágólapra másolva!
A 35 éves színész beszámolt a klasszikus kalandfilm újrájának forgatásáról, s azt is elárulta, mivel folytatja majd karrierjét a King Kong premierje után.
Vágólapra másolva!

Az Oscar-díjas Peter Jackson által jegyzett kalandfilmre 2005. december 14-től válthatnak majd jegyet az amerikai rajongók. Az óriásgorilla történetét elmesélő filmben Black Carl Denham dokumentumfilm-rendezőt alakítja majd.

"Jackson a klasszikus, 1933-as King Kong előtt szeretne tisztelegni, ezért a remake igyekszik majd hűen feldolgozni az eredeti változatot" - mondta Black az Entertainment Weekly-nek adott nyilatkozatában. "Peter szeretne úgy tenni, mintha a katasztrofális 1976-os film meg sem történt volna. Az új King Kong 1932-33-ban játszódik majd."

A hírek szerint Jackson filmje jobbára Skull Islanden játszódik majd, ahová a Black által alakított Denham szervez expedíciót az állítólagos óriásgorilla felkutatására. Miután megtalálják, a dokumentumfilmes a bájos Ann Darrow (az Oscar-jelölt Naomi Watts alakításában) segítségével csábítja el King Kongot, hogy bemutathassa a világnak.

Bár Denham karaktere eredetileg hideg és számító volt, Black szeretne valamennyit saját személyiségéből is hozzátenni a figurához.

"Tetszett az eredeti előadásmód, én azonban nem ilyen vagyok" - mondta a Pop, csajok, satöbbi emlékezetes mellékszerepével befutott sztár. "Az általam alakított karakter szenzációhajhász lesz, aki csaknem őrült lelkesedéssel veti magát az expedícióba."

Az eredeti filmben Denham szájából hangzik el a film utolsó mondata: "Nem a repülők, a szépség ölte meg a szörnyeteget". Bár Jackson szerette volna, ha ez elhangzik a remake-ben is, nem Blacknek szánta az ominózus frázist.

"Nem is tudom, hogyan mondjam" - mondta a színész az interjú során. "Valaki másnak kellett volna, de ez a bizonyos hölgy nemrégiben eltávozott. Így nem tudom, hogy egyáltalán elhangzik-e majd."

Fay Wray, az eredeti King Kong női főszereplője augusztus 8-án, 96 éves korában elhunyt, így s Jackson nem forgathatta le vele a jelenetet.

Black az Entertainment Weeklynek elmondta, a kalandfilm után forgatókönyvíróként is szeretné magát kipróbálni, mégpedig az HBO-n 1999-ben futó Tenacious D című sorozatból leforgatott film kapcsán. A fiktív rockegyüttesről szóló komédia azonban távol áll majd a Rocksuli című vígjátéktól.

Tenacious D - Jack Black és Kyle Gass

"Nehéz lesz összehozni, mert a Tenacious D dalszövegei nem éppen kiskorúaknak valók" - magyarázta Black. "Nyilvánvaló okokból erre nem könnyű pénzt szerezni. Hivatalosan még nem is bólintottak rá, de az az érzésem, sikerülni fog. Nem szeretnék azonban egy Rocksuli-klónt, vagy folytatást csinálni, ilyesmibe bele sem vágnék Mike White nélkül, aki viszont nem szívesen ismételi önmagát."

Black rajongói legközelebb a Cápamese című animációs filmben találkozhatnak kedvencükkel, ő kölcsönzi ugyanis a főszereplő hangját. A további figurákat olyan sztárok szólaltatják majd meg, mint Robert De Niro, Will Smith, Angelina Jolie és Renée Zellweger.