Vágólapra másolva!
Két hete Tom Cruise vert át bennünket a moziban. Kiderült, hogy ősz hajkoronája gátlástalan gyilkolászásra is feljogosítja a világ megmentése és a lányok meghódítása helyett. Meryl Streepről is megtudtuk, hogy nem az a jóságos anyukatípus, akinek eddig hittük: A mandzsúriai jelöltben gátlástalan politikusasszonyként manipulálja a világ sorsát és a fia agyát. Mi történik, ha a jófiúk és jókislányok kimutatják a foguk fehérjét? Legyintünk csak, vagy duplán rémülünk meg? Összeállításunk rendet tesz a vajszívű boszorkányok, farkasbőrbe bújt bárányok és vicsorító sztárok között.
Vágólapra másolva!

Rábíznád a gyermeked is: Intő jel lehetett volna, hogy Dustin Hoffman pontosan ezt nem akarta engedni a Kramer kontra Kramer-ben, de azóta milliószor szívünkbe zártuk Merylt, mint romantikus afrikai ültetvényest (Távol Afrikától), parafenomén családanyát (Kísértetház), vadvízi anyatigrist (Veszélyes vizeken), Clint Eastwooddal romantikázó ötvenest (A szív hídjai) vagy éppen, mint modernkori Mrs. Dallowayt (Az órák).

Forrás: UIP Dunafilm
A mandzsúriai jelölt | A film honlapja | Meryl Streep-linkek

Ne bízz rá egy lyukas garast se!: Komikaként már láthattuk, amint lyukat dörrent Goldie Hawn hasába az örök szépség jegyében (Jól áll neki a halál), és az Adaptáció-ban se riadt vissza a gyilkosságtól egy kis mocsári liliom-kábulás kedvéért. De az igazi sokkot mostanra tartogatta, hiszen az 1962-es A mandzsúriai jelölt újraforgatásában a fia szennyese helyett a gyerek agyát mossa. Az Angela Lansbury által Oscar-díjig vitt szerep nem kétséges, hogy Merylnek is hoz egy 14. jelölést.

Jó/Gonosz faktor: A legjobb élő színésznőként emlegetett Streep rendre rászolgál a szuperlativuszokra, akár a jó, akár a rossz oldalon áll.