Mel Gibson A passió című megafilmje továbbra is szilárdan tartja magát a tengerentúlon. Itthon a Zoolander sztárjának legújabb vígjátéka tarolt.

A magyar mozikban Ben Stiller Derült égből Polly című komédiája a hétvége során beelőzte Tom Cruise Az utolsó szamuráj című kalandfilmjét. A Jennifer Annistont, Debra Messinget, Alec Baldwint és Hank Azariát felvonultató romantikus vígjátékra az első hétvégén több mint 20 ezer néző volt kíváncsi.

Az elmúlt héten bemutatásra kerülő, Oscar-díjra jelölt alkotások közül a független filmek iránt volt a legnagyobb az érdeklődés a hazai mozikban. Anthony Minghella 7 jelölést begyűjtő Hideghegy-ére 9204-en váltottak jegyet, míg Sofia Coppola Elveszett jelentés-ére 7059-en voltak kíváncsiak, ezzel a Bill Murray és Scarlett Johansson főszereplésével leforgatott keserédes komédia a nézettségi lista hatodik helyén nyitott.

Sovány hétvégét zártak az art mozihálózatok. Az elmúlt héten bemutatott négy film - a magyar Mélyen őrzött titkok (kevesebb mint 700 néző), a Titkok (648 néző), a dán Oké (353 néző) és a Nyugat-Európát meghódító francia Én, te, ő (465 néző) - mindegyike bukásnak bizonyult.

Jobb eredményeket hozott a hétvége az Egyesült Államokban. Mel Gibson A passió című filmje harmadik hete őrzi vezető pozícióját, s a hétvége során 31,7 millió dolláros bevételt termelt, ezzel a Jézus életének utolsó 12 óráját bemutató alkotás átlépte a negyedmilliárd dolláros összesített bevételi határt. A jelenleg 264 millió dollárnál járó filmnek mindössze 19 napra volt szüksége, hogy ezt az eredményt elérje.

A Stephen King könyvéből vászonra adaptált Secret Window című film a második helyen nyitott. A Johnny Depp főszereplésével leforgatott mű 19 millió dolláros bevételt hozott. A már említett Ben Stiller Zoolander-beli partnerével, Owen Wilsonnal összeállva a nézettségi lista harmadik helyére verekedte fel magát. Starsky & Hutch című remake-jükkel 16 milliót kasszíroztak a hétvége során. Frankie Muniz Agent Cody Banks: Destination London című vígjátéka a lista ötödik helyén debütált 8 millió dollárral. David Mamet katonai thrillere, a Val Kilmert főszerepbe állító Spartan a tízes lista utolsó helyén nyitott 2 millió dollárral.

A passió-nak köszönhetően az elmúlt év ugyanezen hetéhez képest a bevételek 15%-kal emelkedtek az amerikai mozikban. A legjobb 12 film összesen 104,1 milliót hozott a filmstúdióknak. Adam Sandler és Drew Barrymore romantikus vígjátéka a sokáig listavezető 50 First Dates 5,3 millióval gyarapította eddigi bevételeit, s összesen 106,6 milliót termelt.