Will Smith jövőben játszódó akciófilmje, az Én, a robot kiütötte a Pókember 2-t az amerikai sikerlisták éléről. A színész népszerűsége ismét a csúcson van, egyesek szerint ő a tökéletes nyári akciósztár.

Az Én, a robot első hétvégéjén 53,3 millió dollár bevételt hozott, s így Will Smith legütősebb nyitásává vált, pedig a Sötét zsaruk és a Függetlenség napja is óriási kasszasiker volt. A Sötét zsaruk 2 közelítette meg jobban a mostani sikert, 2002-ben 52,2 millió dollárt gyűjtött a vetítés első három napja alatt, péntektől vasárnapig.

Az Én, a robot győzelme bebizonyította, hogy Will Smithnek még mindig megvan hozzá a vonzereje, hogy hatalmas tömegeket csalogasson a mozikba. A film egyaránt népszerű a nők és a férfiak, illetve a 25 évnél fiatalabbak és idősebbek körében.

"Istenem, ez a fickó tágra nyitja a mozik kapuit!" - lelkendezett Bruce Snyder, a film mögött álló 20th Century Fox egyik vezetője. "Annyira szerethető, hogy ha belevág egy picit ridegnek tűnő tudományos-fantasztikus témájú filmbe, akkor emberközelivé és szórakoztatóvá tudja tenni."

Az Isaac Asimov ötletén alapuló, 2035-ben játszódó filmben Will Smith nyomozót alakít, aki egy robotot gyanúsít gyilkosság elkövetésével, annak ellenére, hogy elvileg biztosították, hogy a gépek nem képesek bántani az embereket. Az Én, a robot-ot Alex Proyas rendezte, akinek leghíresebb korábbi filmje a Holló című thriller.

Forrás: InterCom

"Smith Mr. Július" - mondta Paul Dergarabedian, a sikerfilmekkel foglalkozó Exhibitor Relations elnöke. "Ő a tökéletes nyári akciósztár. Olyan fickónak tűnik, akivel jó együtt lófrálni, de tudod, hogy ha kell, szét tud rúgni néhány hátsót."

Will Smith nem csak saját maga miatt örülhet az Én, a robot népszerűségének. Korábban azt nyilatkozta, hogy minél több színes bőrű színész ér el kasszasikereket, annál több lehetőség nyílik meg a többiek számára.