Ezen a héten tiritarka, beszélő háziállatai körében alkotói válságba kerül egy fotós, a nyugdíjas bérgyilkos Bruce Willist üldözőbe veszi egy rakás bosszúszomjas gengszter, a Bíbor folyók 2-ben pedig úgy hullanak az emberek, mint a legyek. A felújított zenés Baraka földkörüli utazást ígér, spanyol fiatalok szerelmi négyszögbe bonyolódnak, és Schultze, a pufók német bátyász fölfedezi Amerikát.

The Whole Ten Yards - 2004
Rendezte: Howard Deutch
Szereplők: Bruce Willis, Matthew Perry, Amanda Peet, Kevin Pollak, Natasha Henstridge
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

A Bérgyilkos a szomszédom című vígjáték a címszereplő Jimmy visszavonulásával fejeződött be. A folytatásban a külvilág által halottnak hitt "Tulipán" Mexikóban éli nem túl felhőtlen életét újdonsült asszonykájával, a bérgyilkos-tanonc Jillel. Jimmy a vérmes Jill számára túlságosan megjuhászodott, az izgalmas akciók helyett inkább a kertészkedésben leli örömét. Oz, az első részben alaposan megtépázott idegrendszerű fogorvos végre nyugalomra lel új feleségével Cynthiával. A Gogolakok bandája, amelynek átejtésében az exbérgyilkos annak idején alaposan kivette a részét, nem veszi be a "Tulipán" haláláról szóló híreket. A fővezér Laszlo Gogolak bosszút akar állni kedvenc fiacskája gyilkosán, és Ozt, Jimmy volt szomszédját akarja felhasználni, hogy elvezesse hozzá, ezért elrabolja a fogorvos feleségét. Beválik a számítása, mert Oz rögtön rohan Jimmy titkos rejtekhelyére, hogy segítséget kérjen bűnözésben jártas ismerősétől.

Forrás: InterCom

Jimmy "Tulipán" Tudeskyt Bruce Willis alakítja, Ozt pedig a Jóbarátok Chandlereként népszerűvé vált Matthew Perry. A készítők szerették volna, hogy Kevin Pollak is térjen vissza a folytatásban, de kisebb problémát jelenetett, hogy az általa alakított karaktert az első részben eltették láb alól. Bruce Willis javaslatára végül egy rokon, Laszlo Gogolak szerepében láthatjuk viszont. A Már megint bérgyilkos a szomszédom rendezője Howard Deutch, ő jegyzi a Palira vettem a a papát!, a Még zöldebb a szomszéd nője és a Furcsa pár 2 című vígjátékokat is.