Philip K. Dick műveit egyre-másra dolgozzák fel Hollywoodban. A neves sci-fi író könyvéből készülő legújabb filmben Cage egy a jövőt manipulálni képes férfit alakít, akinek terrorcselekményeket kell megelőznie.

A sötét jövőképeket festő Dick műveiből már eddig is jó néhány kultikus sci-fi film készült el. Elég csak a Szárnyas fejvadász-ra, az Arnold Schwarzenegger talán legjobb szerepét hozó Emlékmás-ra, Tom Cruise és Spielberg Különvélemény-ére gondolni. A továbbiakban sem maradunk efféle szórakozás nélkül, ugyanis a Mielőtt felkel a Nap-ot rendező Richard Linklater Keanu Reeves főszereplésével most forgatja az A Scanner Darkly című Dick-adaptációt.

A Next című alkotás bemutatóját 2006-ra ígérik, addig ugyanis a készítőknek jelenlegi munkáikkal is végezniük kell. Cage jelenleg a Ghost Rider című kalandfilmben, valamint a Lord of War című drámában játszik, míg a rendezői feladatokat ellátó Lee Tamahori - aki a Halj meg máskor! című James Bond-filmet is készítette - a Vin Diesel főszereplésével leforgatott xXx második részén dolgozik.

Az Empire magazin értesülései szerint a Next női főszerepét az Oscar-díjra jelölt Julianne Moore játssza majd. A történet szerint Moore egy szövetségi ügynököt alakít, akik meg tudják jósolni a terrorcselekmények bekövetkezését. Cage, a már említett parafenomén szerepében pedig kemény választások elé kényszerül: önmagát mentse meg, vagy a világot.

Moore jelenleg a Freedomland című drámán dolgozik, amelyben egy olyan anyát alakít, akinek lánya egyik nap eltűnik szem elől.