Mivel senki se állította meg, ezen a héten végre megérkezik Terézanyu, a pasizás és a kínos szituációk önérzetes királynője, hogy míg két kisgyerek a krokodilokat igyekszik kordában tartani az özönvízen úszó bárkán, a sólyomfejű Hórusz pedig egy kék hajú lányt próbál elcsábítani. Még a kóristák is fellélegezhetnek, mert az intézet szigorú igazgatójának rémuralmát megtöri egy lelkes zenetanár.

Állítsátok meg Terézanyut! - 2004
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap


Miről szól? A határtalan öniróniával megáldott, okos és szép Kéki Kata nehezen boldogul az álláskereséssel, hát még a pasikkal. A vicces kalandok és fájdalmas csalódások közepette a főhősnő mindig számíthat a Szex és New York-os csajokra emlékeztető barátnőire, és az igazi  szerelem sincs olyan messze, mint hiszi.
Ki rendezte? A pszichológus végzettségű Bergendy Péter eddig csak tévéműsorokat, videoklipeket és reklámfilmeket készített.
Kik a szereplők? Kéki Katát Hámori Gabriella játssza, akit az I Love Budapest-ben nyújtott alakításáért a legígéretesebb pályakezdőjének járó díjjal jutalmaztak a Magyar Filmszemlén. A szingli lány hódolói közt van Csányi Sándor, akit a kritikusok 2004 legjobb színészének választottak, a Nemzeti Színháznál dolgozó László Zsolt, Hujber Ferenc és Nagy Ervin, az év legjobb filmes karakterszínésze, akit nemrég a Szezon-ban is láthattunk. Kata barátnőit Ónodi Eszter, Schell Judit és Major Melinda játsszák. Mellékszerepekben feltűnik Kiss Mari, Csomós Mari, Haumann Péter, Bánfalvy Ágnes, Molnár Piroska, Csuja Imre, Végvári Tamás és Bács Ferenc.
Még valami? Rigó Béla, a Vuk, a Szaffi és a Macskafogó írója készítette a moziváltozat forgatókönyvét. A filmet a számos nemzetközi és hazai díjat nyert Pados Gyula, a Kontroll és a Sorstalanság operatőre fényképezte.
További olvasnivaló: Egyedülálló nő megosztaná baját - Gyárfás Dóra kritikája a filmről