Vágólapra másolva!
Általános vélemény, hogy 2004 sok jó filmmel kedveskedett a nézőknek, de kevés egészen kiemelkedővel. Változik a trend idén, vagy csak a kasszák csilingelése marad a fő szempont? Összeállításunk áttekinti az előttünk álló év - és különösen az első félév - legfontosabb bemutatóit Denevéremberestül, japán horrorostul és Csillagok háborújástul. Lehet készíteni a naptárakat.
Vágólapra másolva!

Csillagokkal osztályozzuk azokat a filmeket, amelyeket már volt szerencsénk látni, és bizton ajánlhatjuk olvasóink figyelmébe, vagy éppen óva intünk tőle.

A Sithek bosszúja (Star Wars: Episode III. - Revenge of the Sith)
Rendező: George Lucas
Szereplők: Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor, Samuel L. Jackson, Ian McDiarmid, Frank Oz, Kenny Baker, Ahmed Best, Anthony Daniels, James Earl Jones, Jimmy Smits, Keisha Castle-Hughes
Fináléjához érkezik a Csillagok háborúja-sorozat második trilógiája, és Anakinból is végre Darth Vader lesz. A magyarországi fanatikusok még nem kezdték meg a sorban állást a májusi bemutató jegyeiért, a hideg időjárásban egyelőre inkább az előzetes megtekintését ajánljuk.


Előrezgés: Valóban kiábrándító volt a Baljós árnyak és A klónok támadása, vagy csak felnőtt időközben egy generáció? A vége mindent jóvátehet, és azok a szerencsések, akik már megtekintették a film első 8 percét, illetve az előzetest, hajlanak George Lucas és a sorozat rehabilitálására.
Bemutató: május 19.
Az idei...: A Gyűrűk Ura - A király visszatér?

+ + + + +

Batman Begins
Rendező: Christopher Nolan
Szereplők: Christian Bale, Michael Caine, Ken Watanabe, Morgan Freeman, Katie Holmes, Liam Neeson
1997-ben, negyedik szárnybontogatásakor mindenki szeme láttára döglött meg az álló mellbimbójú denevérember. George Clooneynak azóta mindenki megbocsátott, a legröhejesebb Batman-gonoszból pedig Kalifornia kormányzója lett. A bőregér újjáélesztéséhez az utóbbi idők egyik legtehetségesebb fiatal rendezőjét (Christopher Nolan - Mementó) és egy komoly színészekből álló álomszereposztást hívtak segítségül.

Forrás: InterCom

Előrezgés: Látványvilágában az új évezred Batman-je visszanyúl a klasszikus Tim Burton-féle vonalhoz úgy, hogy közben modernizálja is azt. A stáb és az előzetesek alapján nincs ok aggodalomra, a nyár egyik legnagyobb durranására számíthatunk. Ja, és a mellbimbók nélkül.
Bemutató: június 17.
Az idei...: X-Men 2?