Levetítették az új Star Wars-film első nyolc percét

Vágólapra másolva!
A hírek szerint már az első néhány perce is lélegzetelállító lesz a Csillagok háborúja-sorozat befejező epizódjának. Figyelem! A cikkben részleteket fedünk fel a film kezdő jeleneteinek történéseiből.
Vágólapra másolva!

Az Ain't It Cool News nevű filmes weboldalra beíró felhasználók jelezték a honlap szerkesztőinek, hogy a Lucasfilm munkatársai több nagyvállalat dolgozói számára levetítették a Revenge of the Sith címet viselő harmadik epizód első nyolc percét különböző üzleti prezentációk keretében. Egy Lark nevű olvasó elmondása szerint cége a Csillagok háborúja befejező epizódjához kapcsolódó termékek terjesztésével foglalkozik. A fiatalember sorokba rendezett bőrfoteleket és THX hangszórókat vett észre az egyik irodában, s tudta, hogy valami nagy dolog van készülőben.

Rövid megbeszélés után lekapcsolták a villanyokat, és kezdetét vette a vetítés. A film kezdetén Palpatine szenátor elrablását mutatják be. Egy űrhajó úszik a galaktikus köztársaság székhelyéül szolgáló Coruscant bolygó felett, s semmi más nem hallatszik, csak a jármű hajtóművei. Ezután a kamera befordul a hajótest alá, s lassan ráközelít a bolygóra. Ekkor erősödik fel a zaj, s hamarosan a tomboló harc közepén találja magát a néző. A kamera Anakin és Obi-Wan vadászrepülőit követi, s itt már látható, hogy Anakin gépének ablakai már a birodalmi TIE-vadászokra emlékeztetnek. A következő öt percben a két Jedi kétségbeesetten igyekeznek eljutni a hajóig, amelyen Palpatine-t tartják fogva.

Lark szerint a harci jelenet felülmúlja az összes korábbi Csillagok háborúja-filmben látható összecsapásokat. A fiatalember a lélegzetét kapkodva állt fel a székből, miután végignézte, ahogyan számtalan harci repülő és harci robot repül rá a két Jedi hajójára, a háttérben pedig csillagromboló méretű hajók suhannak el. Obi-Wan hajóját számtalan droid támadja meg, s pillanatok alatt darabokra szedik Anakin mesterének hajóját.

Az Ain't It Cool News honlapon olvasható beszámoló szerint a Revenge of the Sith első pár perce elsöprő élményt nyújt, így egyre kíváncsiabban várjuk a 2005 májusában esedékes bemutatót.