Jake Gyllenhaal és Robert Downey Jr. alakítják a kíméletlen sorozatgyilkos után nyomozó riportereket a Hetedik alkotójának új filmjében. A valós bűneseten alapuló moziban David Fincher a 37 ember haláláért felelős, Zodiac néven elhíresült szörny utáni eredménytelen hajszát mutatja be.

A Donnie Darkó-val befutott Jake Gyllenhaal és Robert Downey Jr. csatlakozott a The Zodiac című David Fincher-film szereplőgárdájához. A Hetedik és a Harcosok klubja rendezője ismét sötét témához nyúlt. A film címszereplője, Zodiac 1966 és 1978 között, 12 éven át rettegésben tartotta San Francisco környékét, legalább 37 gyilkossság írható a számlájára, ám Hasfelmetszőhöz hasonlóan sohasem kapták el. Az ügyben több gyanúsított is volt, de egyikük ellen sem találtak elegendő bizonyítékot a nyomozók. A leghátborzongatóbb az, hogy még valamennyien életben vannak, tehát ha közülük való a tettes, puszta szeszélyből hagyta abba a gyilkolást, és bármikor újrakezdheti.

A The Zodiac forgatókönyvét Robert Graysmith Zodiac című műve és ennek 2000-ben kiadott folytatása, a  Zodiac Unmasked: The Identity of America's Most Elusive Serial Killer Revealed alapján készítette Jamie Vanderbilt, a John Travolta és Samuel L. Jackson nevével fémjelezett Kiképzőtábor scriptjének írója.

Jake Gyllenhaal fogja játszani Robert Graysmitht, Robert Downey Jr. pedig a megszállott riporter munkatársát, Paul Averyt alakítja majd. Graysmith és Avery a San Francisco Chronicle nevű lapnál dolgoztak, ezen az újságon keresztül üzengetett Zodiac a hatóságoknak. Az ügy felgöngyölítésével megbízott gyilkossági nyomozó szerepére Mark Ruffalót kérték fel.  A forgatókönyv szerint mindhárom főszereplőt súlyosan megviseli a kilátástalan hajsza Zodiac után, magánéletük is zátonyra fut a hosszú éveken át tartó küzdelem során.

Az Egy csodálatos elme örök ragyogásá-ból és a Collateral - A halál zálogá-ból ismert Ruffalo még nem mondott igent a felkérésre, de már tárgyal a producerekkel a szerepről. Robert Downey Jr., akit utoljára Halle Barry oldalán láthattunk a Gothiká-ban, hamarosan Michelangelo Antonioni, Wong Kar-wai és Steven Soderbergh közös filmjében, az Eros-ban is fel fog tűnni.