Gyermeknap ide vagy oda, ezen a héten nem a kiskorúak kegyeit keresik a filmforgalmazók. Már az is kész rémálom az ifjúság számára, ha tanulniuk kell kosárlabdázás helyett, hát még ha a nagybácsiból lesz az új apuka, vagy mumus lakik a szekrényben. A művészmozikban bepillantást nyerhetünk a szlovén embercsempészek könyörtelen világába is, a sok szörnyűség után pedig némi felüdülést jelenthet a francia nyomozók mókázása.

Boogeyman - 2005
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: SPI

Miről szól? A nyolcéves Tim apját elragadja a szekrényben lakó mumus. A fiú felnőttként sem tud szabadulni a szönyű emléktől, ezért úgy dönt, hogy egy éjszakára visszatér gyermekkora színhelyére, hogy szembenézzen a félelmeivel.

Ki a rendező? Stephen Kay, a Get Carter című film 2000-es remake-jének a rendezője, akinek ez az első próbálkozása az ijesztgetős műfajban. "Soha nem készítettem még a horrorhoz akár távolról is hasonló filmet, de nézni nagyon szeretem az effajta alkotásokat" - mondta Kay.

Kik a szereplők? A főszereplő Barry Watsonra a Hetedik mennyország című televíziósorozatban figyelt fel a filmszakma. Jessicát, Tim barátnőjét az eddig csak apró mellékszerepekben látható Tory Musset alakítja. Az anyát a Hideghegy-ből ismert Emily Deschanel játssza. A filmben feltűnik Xéna, azaz Lucy Lawless is.

Még valami? A gyengébb idegzetű internetezőkre már a Boogeyman honlapjának meglátogatása ráhozhatja a frászt. Az alkotók a sikeres ázsiai horrorok példáját követve nagy súlyt fektettek a történet pszichológiai alátámasztására is.