Bérgyilkos, szélhámos, denevér - heti filmbemutatók

2005.07.14. 16:17

Ezen a héten a jó példával elöl járó denevérember oszt igazságot a romlott nagyvárosban, de ha éppen rosszabik énünk kerekedik felül a filmválasztásnál, ötleteket meríthetünk a társadalom bepalizására is a The Yes Mentől. Ráadásul megtudhatjuk, hogy még a legunalmasabbnak hitt házastárs is tartogathat meglepetéseket, és 12 évesen néha már igencsak furcsa kívánságokkal rukkolnak elő a gyerekek.

Batman Begins - 2005
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: InterCom
Nézz sok képet a filmből! | Nézd meg az előzetest!

Miről szól? A film a legenda születését meséli el, hogy hogyan hasadt ketté a gyermekkori traumától kísértett milliomos személyisége, és kelt éltre az álarcos igazságosztó.

Ki a rendező? A rendező Christopher Nolan, a Mementó és az Álmatlanság alkotója.

Kik a szereplők? Az Amerikai pszichó és A gépész című thriller főszereplője, Christian Bale oldalán világsztárok tűnnek fel még az apróbb szerepekben is. Batman hűséges komornyikját a kétszeres Oscar-díjas Michael Caine alakítja, James Gordon hadnagyot Gary Oldman személyesíti meg. Bruce gyermekkori barátját, Rachelt a Dawson és a haverok című tinisorozattal befutott Miss Tom Cruise, azaz Katie Holmes játssza. A nindzsamester, Ra's Al Ghul megformálását Ken Watanabéra bízták, akit Az utolsó szamuráj-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelöltek. Morgan Freeman játssza Lucius Foxt, Bruce jobbkezét.

Még valami? Nolan távol tartotta magát a régi Batman-adaptációktól, különösen a rossz emlékű Batman és Robin-tól, inkább visszanyúlt a karakter gyökereihez, digitális trükkök áradata és mellbevágó jelmezek helyett a főhős személyiségfejlődésére helyezte a hangsúlyt.

Előző
Következő