Uma Thurman Meryl Streep fiával kavar

2005.08.02. 13:29

A Brókerarcok rendezőjének új filmjében Meryl Streep pszichoterapeutát alakít, aki bátorítja páciensét, hogy nyugodtan folytasson viszonyt egy nála jóval fiatalabb férfival, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy betege az ő fiával randizgat.

A Brókerarcok-at jegyző Ben Younger író-rendező Prime című vígjátékában Uma Thurman alakítja Rafit, a nemrégiben elvált harminchét éves manhattani, karrierista nőt, akinek új szerelme, Dave, a tehetséges brooklyni festő csupán huszonhárom éves.

A film több különféle nézőpontból mutatja be kettejük kapcsolatát, nem csak a barátok és a rokonok, hanem ez esetben Rafi pszichoterapeutájának, Lizának a szemszögéből is, aki történetesen Dave anyja. Lizát a kétszeres Oscar-tulajdonos Meryl Streep alakítja, míg széltől is óvott fiacskájának szerepében a Halálbiztos vizsga című filmből ismert Bryan Greenberget láthatjuk.

A Prime előzetese azzal kezdődik, hogy a rendelőben Rafi részletesen beszámol orvosának az új pasijáról. Előadja aggályait szeretője életkorával kapcsolatban, a gyanútlan Lisa pedig könnyelműen azt tanácsolja, hogy aggodalmaskodás helyett élvezze csak az életét, hiszen megérdemli.

Amikor a fia meséli el, hogy van valakije, őt már arról próbálja meggyőzni, hogy rúgja ki az illetőt, de még nem is sejti, hogy a két történet között kapcsolat lehet. Aztán egy szép nap észreveszi a párocskát egy nyilvános helyen. Miután jól kipanaszkodja magát a saját pszichológusának, a következő találkozáskor kénytelen végighallgatni Rafitól fia szexuális életének részleteit. Végül nem bírja tovább, és elárulja az igazságot páciensének.

A film október 28-án érkezik az amerikai mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK