Csirkelábon mászó palota

2005.11.30. 15:54

A Chihiro Szellemországban alkotójának új animációs filmjében gonosz boszorkányok, démonok és varázslók csapnak össze. Játssz velünk, és ha szerencséd van, te is a nagy kaland részese lehetsz az [origo] filmklub premier előtti vetítésén!

A vándorló palota főszereplője a tizennyolc éves Sofi, akit egy gonosz boszorkány vén banyává változtat. A lány nem tudja senkinek elmondani, hogy milyen átok ül rajta, így kénytelen otthagyni addigi életét, és nekieredni, hogy segítséget találjon. Hamarosan Hauru varázsló lábakon járó palotájában lel menedékre. A varázsló és lakótársa, a tűzdémon, átlátnak az átkon, és megpróbálnak segíteni Sofinak.

Forrás: Best Hollywood
Nézz még több képet a filmből! | A film honlapja

A forgatókönyvíró-rendező Mijazaki Hajao korunk egyik legsikeresebb animációs filmese; előző munkája, a Chihiro Szellemországban, 2003-ban nem csak a legjobb animációs film Oscar-díját nyerte el, hanem hatalmas rajongótábort is szerzett magának. Japánban - lenyomva a Titanic-ot -, minden idők legnagyobb bevételt elérő filmje lett, és világszerte összesen 275 millió dollárt hozott.

A kiveszőben levő kézzel rajzolt animáció mestere, akinek munkásságát az idei velencei filmfesztiválon életműdíjjal ismerték el, pesszimistának vallja magát, és meg van róla győződve, hogy az emberiség sorsa meg van pecsételve. Rajzfilmjei mégis mindig pozitív üzenetet közvetítenek, és ennek oka, hogy elsősorban a gyerekekre gondol, amikor készíti őket. Filmjeiben a gonosz gyakran az élővilág elpusztítására tör, de végül mindig megoldódnak a konfliktusok, és békét kötnek a szembenálló felek - nehéz lenne tagadni, hogy Mijazaki a környezetvédelem és a pacifizmus fontosságának üzenetét csempészi alkotásaiba.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Chihiro Szellemországban című filmben főszereplő kislány szülei disznóvá változnak át.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt december 13-án kedden 20 órára a Palace Mom Park moziba. (1123 Budapest, Alkotás út 53.)

Ács Katalin, Ármai Balázs, Balogh Bálint, Benedek Glória, Benkőné Pintér Ildikó, Berki Eszter, Berndt Kornélia, Besenyei Máté, Betléri Erika, Birinyiné Bérces Erika, Bodor Erzsi, Böröndi Balázs, Burcs Karolina, Csada Peter, Décsi Péter, Dobos Kinga, Drucker Dávid, Emrich Bernadett, Forgó Beáta, Fóti Péter, Fusz Erika, Gál Katalin, Gresz Anita, Halász Dániel, Harsányi Marianna, Heé Anikó, Hegedűs Anna, Heine Tímea, Horváth Ágnes, Horváth Milda, Huszár Zsuzsanna, Izsó Balázs, Joán Rafael, Jüllich László, Kántor Piroska, Kiss Attila, Kovács Gábor, Kovács Krisztina, Láng Szonja, László Zsolt, Lovack Rita, Mekis Janka, Mészáros Viktor, Miklódy Dóra, Miklós Gabriella, Nagy Ákos Zsolt, Nagyné Kertész Erzsébet, Óré Adrienn, Pálházai János, Pázmándi Zsuzsanna, Petykó Adrienn, Pilissy Piroska, Pommerschein László, Pongrácz Friderika, Rédey Soma, Róbert Júlia, Rőczei Szilárd, Rucska Ildikó, Saáry Zsuzsa, Schlezák Krisztina, Sebestyén Tamás, Simon Vic, Soós András, Szalaga Ágota, Szép Virág, Szurdi Péter, Tenkei Péter, Tóth Róbert, Vizkeleti Andrea, Zimányi Dorottya

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!

KAPCSOLÓDÓ CIKK