Tom Cruise kanóca begyulladt

Vágólapra másolva!
Május 4-én érkezik a hazai mozikba a Mission: Impossible harmadik része, amelyben Tom Cruise tovább folytatja a májerkedést. Nézd meg a magyar nyelvű végleges előzetest!
Vágólapra másolva!

Hat év várakozás után májusban 4-én nálunk is megérkezik a mozikba a Mission: Impossible-sorozat harmadik része. Brian De Palma és John Woo után egy kevésbé harcedzett játékos foglal helyet a rendezői székben: J. J. Abrams, aki eddig televíziós rendezőként tevékenykedett, Felicity, Alias és Lost epizódokat tett le az asztalra. A film operatőre Daniel Mindel, aki többek közt a Kémjátszmá-t, és a Keira Knightley főszereplésével készült Dominó-t fényképezte.

A magyar nyelvű végleges előzetesben láthatjuk az Oscar-díjas Philip Seymour Hoffmant, ahogy azzal fenyegeti Ethan Hunt ügynököt, hogy halálra kínozza a barátnőjét, feltűnik a komor fejet vágó Laurence Fishburne, a csinos Maggie Q nehezen veszi rá magát, hogy felrobbantson egy szép kocsit; Hunt barátnője (Michelle Monaghan) aggódik, hogy a férfi eltitkol előle dolgokat, kanóc gyullad, autók robbannak és vadászrepülő süvít át a képernyőn.

A világszerte május első hetében mozikba kerülő film marketingkampányát különböző szerencsétlenségek nehezítik: Tom Cruise legújabb okos húzása az volt, hogy közölte a filmet forgalmazó Paramount anyacégével, a Viacommal, hogy nem lesz hajlandó részt venni a film népszerűsítésében, ha leadják azt a South Park epizódot, amelyben gúnyt űznek a szcientológiából, és arra utalnak, hogy Cruise homoszexuális. A színész győzött: az epizódot nem vetítették le. (Ellenben megtekinthető itt.)

Ezen a héten egy újabb, a M:I III. csapata számára kellemetlen esemény következett be: a film egyik kaszkadőre beperelte a gyártókat, mert a tavalyi forgatás során súlyos égési sérüléseket szenvedett. A kaszkadőr állítása szerint a baleset azért következett be, mert a forgatás helyszínén nem tartották be a biztonsági előírásokat, és egy olyan gyújtószerkezetet használtak egy kocsi felrobbantásához, melyről tudták, hogy meghibásodott.

A sorozat rajongóinak kedvét aligha lehet elvenni ezekkel az eseményekkel; a M:I III. várhatóan a Paramount nagy nyári sikerfilmje lesz idén.