Colin Farrell helyre tette a kalózokat

Vágólapra másolva!
Bár a Miami Vice vette át a vezetést az amerikai mozijegyeladási lista élén, Michael Mann filmje korántsem durrant akkorát, amekkorát illett volna. Közben a kalózok továbbra is rekordokat döntögetnek.
Vágólapra másolva!

A Karib tenger kalózai 2 három hét vezetés után átadta az első helyet a Colin Farrell és Jamie Foxx főszereplésével készült Miami Vice-nak, de ez korántsem jelenti azt, hogy Michael Mann (A bennfentes, Collateral) tarolna. A nyolcvanas évek népszerű tévésorozata alapján készült akciófilm 25,2 millió dolláros bevételt produkált a hétvégén, ami nagyjából megegyezik Mann két évvel ezelőtti filmje, a Collateral eredményével, azonban a Miami Vice 135 millió dollárba, nagyjából kétszer annyiba került, mint a korábbi film. A Collateral összbevétele 101 millió dollár volt; ha a Miami Vice is hasonlóan teljesít, akkor bizony Mann és a Universal stúdió jókora bukást könyvelhetnek el.

A hétvégén 20,5 millió dollárt gyűjtő A holtak kincse összbevétele már 358,4 millió dollár, ami azt jelenti, hogy az alkotás a forgalmazó Buena Vista eddigi legsikeresebb filmjévé lépett elő, lekörözve a Némó nyomában-t is. A kalózok a mindenkori bevételi toplista 11. helyét foglalják el.

A John Tucker Must Die című tinikomédia 14,1 millióval a harmadik helyen nyitott, ami a várakozásoknak megfelelő eredmény volt a 18 milliós büdzséjű alkotástól. A nagy sztárokat nélkülöző film elsősorban a fiatal lányokat vonzotta: a közönség 75%-a nő, 68%-a 25 éven aluli volt.

A Hangya Boy (The Ant Bully) című számítógépes animációval készült, a Z, a hangyá-hoz és az Egy bogár életé-hez hasonló gyerekfilm csak az ötödik helyen nyitott, a negyedik helyet elfoglaló animációs film, a Rém rom mögött. Az alkotás csak 8,1 milliós bevételre tett szert a hétvégén, ami a leggyengébb nyitás, amit nagy volumenű számítógépes animációs film valaha produkált. A filmet producerként jegyző Tom Hanks bizonyára nem repes most az örömtől.

538 moziban debütált Woody Allen legújabb komédiája, a Scoop. A Scarlett Johansson és Hugh Jackman főszereplésével készült alkotás mindössze 3 millió dollárt hozott a hétvégén, ami jelentősen elmarad Allen tavalyi filmjének, a szintén Londonban forgatott, szintén Johanssont szerepeltető Match Point-nak a teljesítményétől. Ha a film tényleg olyan idegesítő, mint amilyennek az itt látható részletek alapján tűnik, akkor nem jósolunk neki nagy jövőt.