Peter Jackson háborúba megy

Vágólapra másolva!
A King Kong alkotói csapata ezúttal második világháborús történet látványos elmeséléséhez veti be képességeit: egy németek ellen indított brit légitámadás eseményeit dolgozzák fel új filmjükben.
Vágólapra másolva!

Elkészítik egy klasszikus, 1954-es angol háborús film, a The Dam Busters remake-jét, az alkotók pedig nem mások, mint akik újra életet leheltek King Kongba: Peter Jackson és Christian Rivers. Utóbbi A Gyűrűk Ura vizuális effektjeinek felelőse volt, a King Kong-on végzett animációs munkájáért pedig Oscar-díjat is kapott. A remake címe Dambusters lesz, Rivers rendezi, Jackson pedig producerként vesz részt a projektben.

A film az angol Royal Air Force (Királyi Légierő) egyik hadműveletének eseményeit dolgozza fel, amelynek célja három olyan gát lerombolása volt, amely kulcsfontosságú szerepet játszott a német acélgyártásban. Jackson szerint ez a sztori az egyik legizgalmasabb valós történet a második világháborúból, és nyilatkozatában hangsúlyozta azt is, hogy amikor az eredeti film készült, még a hadművelet számos részlete katonai titkot képezett, melyeket azóta nyilvánosságra hozott a brit kormány, így az új film még izgalmasabb lehet, mint az eredeti volt.

Jackson afelől sem hagyott kétséget, hogy akárcsak előző filmjeiben, itt is rengeteg látványos, számítógéppel generált vizuális effektust alkalmaz majd, melyek segítségével teljes "pompájukban" tudja megmutatni a légitámadás eseményeit. A hadművelet különlegességét az jelentette, hogy a brit pilóták olyan speciális bombákat alkalmaztak, melyeket nagyon alacsonyan repülve lehetett csak ledobni, ezért a bevetés speciális kiképzést igényelt, és igen veszélyes volt.