A Pókember rendezője kaphatja A hobbitot

Vágólapra másolva!
Ha a New Line komolyan gondolja Peter Jackson kirúgását, hamar keresniük kell egy hasonlóan fanatikus, Középföldén jártas rendezőt, különben nincs sok esélyük a rajongók jóindulatára. Hollywoodban azt beszélik, a ragyogó Pókember-sorozat megalkotója, a negyvenhét éves Sam Raimi lehet A hobbit rendezője. A keserű fanoknak addig is itt egy Peter Jackson-photoshop pályázat.
Vágólapra másolva!

Nem csitul A Gyűrűk Ura-rajongók felháborodása: folytatódik a találgatás A hobbit sorsáról. Mint azt már megírtuk, néhány napja Peter Jackson nyílt levélben tudatta a világgal, hogy a New Line Cinema döntésének értelmében mégsem ő rendezi majd A Gyűrűk Ura-trilógia előtörténetének is felfogható Tolkien-regény filmváltozatát.

Az egyik legnagyobb rajongói oldal, a TheOneRing.net - nekik küldte el néhány napja Jackson is a levelét - most arról számol be, hogy filmes berkekben azt beszélik: a New Line Sam Raimit, a nagy sikerű Pókember-filmek rendezőjét szemelte ki a feladatra.

A negyvenhét éves Raimi gyerekkora óta a film bűvöletében él, tíz évesen forgatta le első művét, igaz, akkor még csak 8 milliméterre. A nyolcvanas években horrorokat rendezett (The Evil Dead 1-2) több-kevesebb sikerrel, aztán 1995-ben megcsinálta Sharon Stone westernjét, a Gyorsabb a halálnál-t. Az igazi áttörést azonban a 2002-es Pókember hozta meg neki, Tobey Maguire-rel. Azóta a harmadik rész is elkészült, jövő májusban lesz a bemutató, de a rajongók máris nagy izgalommal kattingatják a rövidebb-hosszabb előzeteseket.

Arról, hogy Raimi mit szól az ajánlathoz, nincs hír. Lehet, hogy csak pletyka az egész, hiszen Raimit a Sony várja vissza a Pókember 4-forgatásra: a Pókember 3 május 4-i bemutatója után Raiminek elég hamar vissza kell térnie a következő rész előkészítéséhez. Arról nem is beszélve, mekkora nyomás nehezedik majd bárkire, aki Jackson után hozzá mer nyúlni a Tolkien-alapanyaghoz.

Jackson sorsa sem dőlt még el: igaz, hogy a gyártó a New Line Cinema, de a forgalmazás joga az MGM-et illeti meg, és így nekik is lesz beleszólásuk a végső döntésbe, csakúgy, mint Jackson hatalmas rajongói bázisának. Jackson és a New Line kapcsolata akkor romlott meg, amikor az új-zélandi rendező beperelte a stúdiót, mert elégedetlen volt azzal az összeggel, amit a trilógia bevételéből kapott végül.

A TheOneRing.net mindenesetre photoshop-pályázatot hirdetett az elkeseredett Peter Jackson fanoknak: bárki beküldheti művét erre az emailcímre, annyit kérnek csak, hogy az anyag jpg-formátumban legyen és a pályázókat ne a "rosszindulat" fűtse, hanem inkább az alkotás vágya.