Istenek és istennők

2006.07.19. 15:17

Született: 1976. október 7. (London, Ontario, Kanada)

Nemzetiség: kanadai

Miért imádjuk? Mert elejétől fogva igazi színésznő Hollywoodban. Dacolva a korszellemmel tojik arra, hogy amúgy bomba csaj. Mert az anyukája ápolónő, az apukája kamionsofőr Ontarióban, és neki mégis sikerült, pedig még gyerekszínésznek sem adták el, hogy eltartsa a családot. Mert úgy alakít negatív karaktereket, hogy az ember perverzül csodálni kezdi a lélek sötét bugyrait.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Rachel McAdamsről!

Honnan ismerheti a magyar? Először is a Bajos csajok-ból, amiben bravúrosan lemosta Lindsay Lohant a vászonról, jaj, de jó volt látni. (Lindsay sajnos azóta rájött, hogy a színészkedés nem is olyan fontos a hollywoodi karrierben, elég az imidzs, néhány felkapott barát és ellenség, meg jó göncök.) A Bajos csajok után Rachel a női irigység es arrogancia szakértője lett, ezt vitte tökélyre a Kőkemény család-ban, amiben hajlandó volt két órán keresztül kinyúlt pizsamanadrágban, zsíros hajjal (barnán!), smink nélkül, szemüvegben mutatkozni, végig azzal a pikírt grimasszal az arcán. Lindsay Lohan ellenségei után a Sarah Jessica Parker-ellen-fan-club tagjainak is a szívébe zárta magát!

Kötelező Rachel: Nem miatta ugyan, de látni kell (többször is) az Ünneprontók ünnepé-t, amiben kivételesen elég lett volna szépnek lennie. Rachel azonban nem tudta visszafojtani magában a vágyat, hogy még ebben az elvadult bohóckodásban is némi mélységet ne keressen, és megpróbalt őszinte érzelmeket ébreszteni az erre tökéletesen alkalmatlan Owen Wilsonban. Az Éjszakai járat-ban már egyenrangú partnerre talált: ebben ő viszi a prímet Cillian Murphyvel.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Rachel McAdamsről!

Néznivaló: Mint filmet sosem ajánlanánk, de Rachel szerelmi életének tanulmányozására alkalmas lehet a Szerelmünk lapjai című alkotás, melyben két síkon - a való életben és a sztoriban - egymásra találtak Ryan Goslinggal. (Gosling - úgy tűnik - az idősebb csajokra bukik: Rachel 4 évvel öregebb nála, előző barátnője, Sandra Bullock pedig 16 évvel körözte le.)

Hallgatnivaló: A Bajos csajok soundtrackjén a The Donnas nevű punkos lányegyüttes játssza el Billy Idol egyetlen értékelhető számát, a Dancing With Myself-et, amely nagy valószínűséggel a maszturbációról szól. És mivel Rachel egy kopott Dinosaur Jr. pólót hord a Kőkemény család-ban, hallgasd meg, hogy gyilkolta meg J Mascis bandája a The Cure legszerelmesebb nótáját, a Just Like Heaven-t! (Ne lepődj meg, nagyon hirtelen ér véget ez a dal.)

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Rachel McAdamsről!

Kattintanivaló: Nem nehéz az interneten rajongói oldalra bukkanni, de valószínűleg mindegyiken a galéria a legérdekesebb, információban nem bővelkednek.

Fogadjunk, hogy nem tudtad! Rachel rejtélyes módon két évre eltűnt közvetlenül azután, hogy épp, hogy csak befutott. A Vanity Fair információi szerint frissen vásárolt torontói házának felújításával volt elfoglalva, ahová valószínűleg barátjával, a szintén kanadai Ryan Goslinggal költözik be. Egyébként azt állítja: ha nem színészkedéssel foglalkozna, szívesen lenne titkárnő, mert nagyon szereti a gemkapcsokat meg a tűzőgépet.

Gyárfás Dóra

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK