Istenek és istennők

2006.07.19. 15:17

Született: 1975. december 17. (Kijev, Ukrajna)

Nemzetiség: amerikai

Miért imádjuk? Mert azok közül, akiknek a képe gyermekszobánk falát díszítette 15 éves korunkban, Milla az egyetlen, aki még most is képes vállalható dolgokat csinálni. Bizony, Axl Rose, vedd tudomásul, hogy lemondtunk rólad!

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Milla Jovovich-ról!

Honnan ismerheti a magyar? Rikító narancssárga hajával nehéz volt nem felfigyelni rá Az ötödik elem-ben, de igazán a Resident Evil nevű videojáték itthon meglepően nagy népszerűségnek örvendő filmadataptációival lopta be magát a köztudatba. Jövőre Milla harmadszor is belebújik a miniruhába és felhúzza a bőrcsizmát a Resident Evil: Extinction-ben.

Kötelező Milla: Richard Linklater 1993-as gimis mesterművében, a Tökéletlen idők-ben szinte meg se mukkan, mégis ő a kulcsfigurája a film egyik legviccesebb jelenetének. Egy lecsengős szakaszba ért szabadtéri bulin egy szál akusztikus gitárral énekelt el egy dalt (teljes szöveg: Watch them fly / away), amiről a többi beszívott arc gyorsan kiderítette, hogy az ufókról szól, és megemlítődik, hogy már George Washington is hitt a földönkívüliek létezésében, de az igazi jófej a felesége, Martha volt, aki mindig fűvel tömött pipával várta haza az elnököt.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Milla Jovovich-ról!

Néznivaló: Az Ultraviolet előzetese. Milla legutolsó filmje hatalmasat bukott, és állítólag bűnrossz, de két percig még el lehet viselni a szűk bőrszerkóban és dizájner napszemüvegben kardozó színésznő látványát.

Hallgatnivaló: Az egykori szupermodell két egészen hallgatható albumot is megjelentetett saját szerzeményeiből, számai felcsendültek többek között az Underworld-ben, a Millió dolláros hotel-ben és A vonzás szabályai-ban. Legjobban mi mégis két feldolgozását szeretjük: az Álom luxuskivitelben főcímdalát, a Moon River-t és a Satellite of Love-ot, amelyet Lou Reed szerzett.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Milla Jovovich-ról!

Kattintanivaló: A becsületesen karbantartott hivatalos honlapon Milla pár havonta hosszú bejegyzésekben számol be rajongóinak arról, hogy milyen projekten dolgozik, milyen könyveket olvas és melyik keleti filozófiára kattant rá éppen.

Fogadjunk, hogy nem tudtad! A Parker Lewis sohasem veszít című kultsorozat legelső részében Milla játszotta azt a lányt, aki miatt majdnem veszélybe került Parker és Mikey barátsága.

Varga Ferenc

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK