A hazai mozikban július 20-án folytatódnak Jack Sparrow kapitány kalandjai A Karib-tenger kalózai  második részében. Az [origo] filmklub vetítésén a szerencsések premier előtt nézhetik majd meg a filmet, de addig is minden héten újabb izgalmas, magyar nyelvű ízelítőt kínálunk belőle, amelyek közt lesznek interjúrészletek a film sztárjaival, forgatási kulisszatitkok, az egzotikus helyszíneket bemutató klipek és sok minden más.

A holtak kincse alcímet viselő folytatásban Jack Sparrow kapitányra és barátaira újabb kalandok várnak, méghozzá vérre menőek. Kiderül ugyanis, hogy Sparrow egyezséget kötött a kísértetkalózzal, Davey Jonesszal, és ha nem rendezi sürgősen a tartozását, kénytelen lesz örökké Jonest szolgálni. A veszélyes küldetés végrehajtásához Sparrow segítségül hívja barátait, Willt és Elizabethet, akiknek emiatt le kell mondaniuk küszöbönálló esküvőjüket, sőt, hamarosan azon kapják magukat, hogy az életükért küzdenek.

Természetesen a folytatásban az első részben megismert és megszeretett figurákat láthatjuk viszont: Johnny Deppet a bolondos, léhűtő Sparrow kapitány szerepében, Keira Knightleyt a hol abroncsos ruhában tündöklő, hol férfinak öltöző Elizabethként és Orlando Bloomot az ifjú Will bőrében. Davey Jones megformálójára, Bill Nighyra aligha fogunk ráismerni a vásznon, de ő a leglátványosabb megjelenésű szereplő: arcából fenyegetően tekergőző polipkarok sokasága nyúlik ki. A filmet - akárcsak az első részt - Gore Verbinski rendezte, a producer ismét a sikergyáros Jerry Bruckheimer.

Az első kisfilm a főhős, Jack Sparrow figurájáról szól: az alkotók és a szereplők osztják meg velünk, hogy milyennek látják őt. Kiderül, hogy a forgatókönyvben még egyszerűen csak kalandvágyónak leírt figurát Johnny Depp formálta azzá a jellegzetes, kicsit lökött és extravagáns pasassá, akit az első filmben megismertünk. Depp kiemeli azt is, hogy Sparrow megformálásánál minden bolondozás mellett azt tartotta szem előtt, hogy a legkisebbek és a felnőttek is megértésék, szeressék és persze nevessenek rajta.