A Harry Potter és a Főnix Rendjében Helena Bonham Carter alakítja majd Bellatrix Lestrange-t, Voldemort egyik követőjét. Megvan a film zeneszerzője, és a hazai bemutató időpontja is.

Újabb színész csatlakozott a Harry Potter és a Főnix Rendje című, ötödik Potter-film csapatához: Helena Bonham Carter játssza majd a Bellatrix Lestrange nevű figurát, aki a Gary Oldman által megformált Sirius Black unokatestvére, és Voldemort követője. A negyvenéves angol színésznőt, aki rendszeresen szerepel Tim Burton filmjeiben, és már régóta egy párt alkot a rendezővel, legutóbb a Charlie és a csokigyár-ban láthattuk; korábbi emlékezetes szerepei közé tartozott a Harcosok klubja Marlája és a Szellem a házban Helen Schlegelje.

Szintén most hozták nyilvánosságra, hogy a film zeneszerzője Nicholas Hooper lesz, aki gyakran együtt dolgozik a Potter-film rendezőjével, David Yates-szel, például Yates tavalyi tévéfilmjének, a HBO számára készült The Girl in the Café-nak is ő írta a zenéjét.

A korábban bejelentett új szereplők - a Luna Lovegoodot játszó tizennégy éves Evanna Lynch és a Dolores Umbridge tanárnőt alakító Imelda Staunton - mellett további új résztvevőkre is fény derült: George Harris Kingsley Shackleboltot, Natalia Tena Nymphadora Tonkst, Kathryn Hunter Mrs. Figget alakítja majd a filmben.

A Főnix Rendje Harry ötödik Roxfortban töltött iskolaévét meséli el, amely az ifjú varázslótanonc számára igencsak nehezen kezdődik, mivel sokan nem akarják elhinni neki, hogy Voldemort valóban visszatért, majd a sötétvarázslatok kivédése nevű tantárgyat oktató új tanárnővel, Dolores Umbridge-dzsal is meggyűlik a baja.

A filmet itthon 2007. július 19-én mutatják majd be.