Bullock Pókember nyomában kullog

Vágólapra másolva!
Sandra Bullock nem tudta lepókhálózni Pókembert a dobogó csúcsáról, mindazonáltal a fővárosi mozikban civil pókok zavartalanul szőhették a magukét, hiszen a mozibajáró hajlandóság Budapesten elérte éves mélypontját.
Vágólapra másolva!

Sandra Bullock nem tudott ellenállni, hogy bevállalja a maga frászba hajló thrillerjét. A Megérzés 8613 nézőt vonzott, de majdnem ez is elegendő volt a trónfosztáshoz. Hol vannak már a Féktelenül (34 261) a Beépített szépség, (31 925) vagy akár a Ház a tónál (20 080) elérhetetlennek tűnő nézőszámai?

Amíg tavaly a rajzfilmek szállították az SPI legnépszerűbb filmjeit (Pirosszka - 13 743, Asterix és a vikingek - 7717) most a Fedőneve: Pipő című Shrek-reinkarnációval 5301 nézőt szakítottak. Ha Asterixnél is kisebbre szabták a pipőke méretét, akkor akár még nyerő is lehet Pipő...

Tony Gatlif Erdélyben forgatott filmje, a Transylvania Palya Beával 711 nézőt talált, ami ugyan elég elkeserítő, de legalább a Latcho Drom és a Gadjo Dilo után Tony ismét látható Magyarországon. A locarnói versenyprogramból ideszármaztatott Jelszó: a papír kékre vált című dráma a '89-es román forradalom kitöréséről 55 nézőt vonzott, kb. annyit, mint az ugyanezen történelmi eseményt feldolgozó Forradalmárok (82) fél éve. (Észrevettük-e ezeket az utóbbi időben elszaporodott gigantikus számokat? )

A programújságok sincsenek még tisztában vele, de Milos Forman Goya kísértetei című munkáját állítólag bemutatták Pannóniában! A forgalmazó a mi éberségünket is kijátszotta, hiszen, ha minden igaz, múlt héten kellett volna beszámolnunk arról, hogy a független piac egyik legborsosabb árú portékája 1180 nézőt kísértett csupán az első víkenden, és 11 nap után 2645 nézőnél jár. A Száll a kakukk fészkére, a Hair, az Amadeus című megaklasszikusok szerzője az Ember a Holdon (5884) című filmjével elért negatív rekordját adta most át a múltnak.

Cannes után 2 hét múlva, ugyanitt!

Boogieman
Odeon