Óvatlan szex a moziban

Vágólapra másolva!
Mi lesz abból, ha a csinos, feltörekvő tévéslány és a dagi, munkanélküli lúzer túl sokat isznak egy buliban és együtt töltik az éjszakát? Kiderül a Felkoppintva című vígjátékból, amelyet premier előtt megnézhetsz az [origo] filmklubban.
Vágólapra másolva!

Kis késéssel, de hozzánk is befut végre a Felkoppintva című vígjáték, amely Amerikában a nyár egyik legnagyobb sikere volt (30 millió dollárból készült és majdnem 150 milliót hozott). A filmet Judd Apatow és szokásos alkotótársai jegyzik, akiknek a befogadására nyolc év alatt végre megérett Hollywood is. A nyolc évet azért emlegetjük, mert pontosan ennyi ideje debütált az amerikai televízióban Apatow-ék első közös alkotása, a Freaks and Geeks (Különcök és stréberek) című sulisorozat, ami szöges ellentéte volt az akkoriban népszerű tinilimonádéknak, például a Beverly Hills 90210-nek, és csupa antihősről, az iskola kiközösített csodabogarairól szólt. Az Apatow-csapat azóta rendszeresen visszatérő tagjai, James Franco, Jason Segel, Seth Rogen és Jay Baruchel itt tűntek fel először.

A korát megelőző Freaks and Geeks-t egy évad után levették a műsorról, és ugyanez történt a következő Apatow-sorozattal, a geekeket a gimiből a főiskolára átköltöztető Undeclared-del is. Apatow-nak 2005-ig kellett várnia arra, hogy Amerika rákattanjon a lúzerekre: a 40 éves szűz ultrageek főhőse (Steve Carell) bejött a nézőknek, és a komédia fergeteges sikere óta a producer-rendező számára nincs megállás. Természetesen a Felkoppintva főhőse is hasonló a korábbiakhoz: a film egy huszonéves, munkanélküli srácról, Benről (Seth Rogen) szól, aki naphosszat füvet szív a haverjaival, és azzal áltatja magát, hogy rengeteg pénzt fog keresni egy szexhonlap beindításával. Ben egy klubban összeakad Alisonnal (Katherine Heigl), a csinos és ambiciózus lánnyal, aki éppen azt ünnepli nővérével, hogy előléptették a helyi tévénél. Jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után a valószínűtlen páros az ágyban köt ki, és nem sokkal később Alison már egy megtermékenyített petesejtet hordoz a méhében.

Forrás: [origo]
Katherine Heigl és Leslie Mann a Felkoppintva című filmben

A családalapítással kísérletező Ben és Alison életszerű, mégis rettenetesen vicces sztorijával párhuzamosan Alison nővérének, Debbie-nek és férjének, Pete-nek a házassági problémáit is végigkövethetjük; őket szintén régi Apatow-csapattagok alakítják: Leslie Mann, aki civilben Apatow felesége és Paul Rudd, aki a 40 éves szűz-ben is szerepelt. Bár a film sztorija nem megtörtént eseményeken alapul, a rendező szokása szerint sok elemet saját geek-élményéből merített, például azt, hogy a két férfi főhős el sem tudja képzelni, hogy a csajaik tényleg bírják őket - Apatow is előszeretettel emlegeti interjúkban, hogy nehezére esik megérteni, hogy a felesége miért kedveli őt. Mi tudni véljük a választ: azért, mert ő a legviccesebb ember Hollywoodban.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

A 40 éves szűz című film főhőse kerékpárral közlekedett.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt október 2-án kedden 20 órára a Palace MOM Park mozi 8-as termébe (1123 Budapest, Alkotás út 53.):

Abonyi Konrád, Antal Judit, Barak Tamás, Bécsi Szilárd, Bene Mónika, Beszeda Bori, Bódi Ágnes, Bruck Annamária, Csányi Zsanett, Czövek Letícia, Dancs Attila, Dékayné Kottesz Gabriella, Erik Simon, Faur László, Fekete Ivett, Francz Edgár, Galambos Dániel, Garai Róbert, Gesztesi Diana, Gulyás Ágnes, Győrffy Éva, Háfra Dániel, Hajas Krisztina, Héjja Balázs, Horváth Nikoletta, Jakobetz László, Jándi Sarolta, Jungwirth Máté, Kárai Szabolcs, Karvalics Réka, Kaszás Attila, Kertai Lia, Kerti Róbert, Kiss Péter, Kocsis András, Kovács János, Kovaly Diána, Kuznyecov Maxim, Laczkovszky Adrienn, Lambert Zsuzsa, Lang Eszter, László Szilvia, Ling Attila, Lőrinc Nikolett, Madarasz Vanda, Martin Viktor, Mester Zsolt, Michel Katalin, Mrekva Nikoletta, Nagy Marianna, Nováki Nikolett, Novákl Katalin, Oldalné Rudner Márta, Páhi Sándor, Páli Gábor, Pere Norbert, Petri Veronika, Pianovszky Beatrix, Polaneczki Csaba, Popovics Péter, Pozbai Viola, Prezenszki Balázs, Rapp Zoltán, Seres Róbert, Simonváros Anetta, Simorda Balázs, Sturcz Mónika, Szabolcs Geszti, Töltési Zoltán, Török Péter, Veszelszki Tímea, Wurm Tamás, Zalavári Péter, Zsila Zsolt, Zsombor László, Zubály Tímea

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!