A moziban legalább meleg van

Vágólapra másolva!
Van egy jó hírünk. Idén télen sem maradunk jó filmek nélkül, úgyhogy érdemes lesz néha kimozdulni a meleg szobából, és célba venni a legközelebbi filmszínházat. A műkedvelő szerző harminc filmet ajánl a kedves olvasó figyelmébe.
Vágólapra másolva!

Agyő, nagy Ő! (The Heartbreak Kid)
Rendezők: Bobby Farrelly, Peter Farrelly,
Szereplők: Ben Stiller, Michelle Monaghan, Jerry Stiller, Malin Akerman, Rob Corddry
Mozibemutató: 2007. november 1.


Megindító történet egy balul sikerült házasságról. Dan Stillert eddig inkább csak komikus szerepekből ismerhetjük, így talán kicsit élesre sikerült ez a váltás. Kockázatos lépés volt ez a filmstúdió részéről, mert lehet, hogy a nézők hiteltelennek fogják tartani Stillert ebben a szerepben. Ellenben, ha elfogadják, akkor könnyen lehet, hogy ez a film lesz az új Kramer kontra Kramer.

+ + +

1408
Rendező: Mikael Hafström
Szereplők: John Cusack, Mary McCormack, Samuel L. Jackson, Jasmine Jessica Anthony, David Nicholson, Alexandra Silber, Tony Shalhoub
Mozibemutató: 2007. november 8.


Nagy csalódás volt nekem ez az előzetes, mert a címe alapján én meg voltam róla győződve, hogy a Paradicsom meghódításá-nak az előzményét vitték filmvászonra, erre kapunk egy gyerekfilmet, melynek minden ötletét ellőtték már az Éjszaka a múzeumban című moziban. Pedig már vadonatúj Vangelis-albumot vizionáltam.

Korábban: Stephen King végre elégedett, John Cusack rossz szobába nyit be

+ + +

Az invázió (The Invasion)
Rendezők: Oliver Hirschbiegel és James McTeigue,
Szereplők: Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam, Jackson Bond, Jeffrey Wright, Veronica Cartwright
Mozibemutató: 2007. november 15.


Itt volt az ideje, hogy végre emléket állítsanak a Challenger és Discovery űrrepülőgépeknek. Megrázó az a jelenet, mikor az emberek emlékezvén a szörnyű katasztrófára, mind az eget bámulják, mintha ez visszahozná a hős űrhajósokat. A film bemutatja, hogyan változtatták meg az emberek életét ezek a szörnyű balesetek. Valaki öngyilkos lesz, valaki belebetegszik, valaki mentálisan megzavarodik, míg a főszereplő Nicole Kidman megpróbál ember maradni a sok szörnyűség közepette.

+ + +

A királyság (The Kingdom)
Rendező: Peter Berg
Szereplők: Jamie Foxx, Chris Cooper, Jennifer Garner, Jason Bateman, Ashraf Barhom, Ali Suliman, Jeremy Piven, Richard Jenkins, Kyle Chandler, Frances Fisher
Mozibemutató: 2007. november 15.


Hatalmas robbanás rázza meg Szaúd-Arábia fővárosát, sokan meg is halnak, így nem csoda, hogy a helyszínen megjelenik a mindenható FBI is. A helyi zsaruknak ez persze nagyon nem tetszik, mert ez az ő körzetük. Szokásos, ezerszer megfilmesített konfliktus. Nem is értem, hogy miért szükséges ezeregyedszer is.

+ + +

Elizabeth: Az aranykor (Elizabeth: The Golden Age)
Rendező: Shekhar Kapur
Szereplők: Cate Blanchett, Clive Owen, Geoffrey Rush, Samantha Morton, Tom Hollander, Abbie Cornish
Mozibemutató: 2007. november 22. - [origo] filmklubos vetítéssel


Örömteli, hogy Hollywood magyar történelmi személyiségek életét is megfilmesíti. Annak viszont már kevésbé örül az ember, hogy ha meghamisítják a történelmet. Az első részt nem láttam, de biztos nagyon sikeres volt, ha csináltak egy folytatást. Gondolom, nagy volt a nyomás, hogy egy ütős sztori készüljön, intrikával, tengeri és szárazföldi csatával. A valóság azonban sokkal semmitmondóbb volt ennél, legjobb tudomásom szerint Árpádházi Szent Erzsébet élete közel sem volt ennyire kalandos.

Korábban: Less be az angol királynő budoárjába!