2008 a moziban: Legjobb táncjelenet

Vágólapra másolva!
Idén újra taroltak a musicalek a mozikban, így nem volt könnyű labdába rúgni Meryl Streep asszonycsapata vagy a High School Musical rongylábú tinédzserei mellett. A felismerhetetlenségig csúfított Tom Cruise-nak és a Valami Amerika 2 dögös csajainak mégis sikerült.
Vágólapra másolva!

5. Julie Delpy & Adam Goldberg (2 nap Párizsban)

Forrás: [origo]

Az év egyik legaranyosabb és egyben legneurotikusabb vígjátékában másfél órányi veszekedés és félreértés után ráfért a két főszereplőre egy romantikus tánc az utcán. A filmben látható összes többivel ellentétben ez olyan jelenet, amilyet mindenki szívesen átélne a szerelem városában.

Video: Nézd meg a 2 nap Párizsban fináléját!

+ + +

4. Steve Carell & dagi nő (Zsenikém - Az ügynök haláli)

Forrás: [origo]

A zseniális Office zseniális főszereplőjének idén nem sikerült megismételnie a sorozat, vagy éppen korábbi mozisikerei (40 éves szűz, A híres Ron Burgundy, A család kicsi kincse) bravúrját. A Zsenikém nagyrészt fantáziátlan gegekből van összetákolva, de ez a jelenet még a mókásabbak közé tartozik, és értékeljük Carrel dirtydancinges ambícióit.

Video: Nézd meg ezt a táncjelenetet!

+ + +

3. Kurvák és rendőrök tánca (Valami Amerika 2)

Forrás: [origo]

A jó magyar folytatás ritka, mint a fehér holló, de a Valami Amerika 2-ben szerencsére megtartottak mindent, ami jó volt az elsőben, így pl. a lengén öltözve vonagló Oroszlán Szonját (a sztriptízklubos tánca majdnem külön helyezéshez jutott), az új elemek pedig kivétel nélkül működnek, pl. a lengén öltözve vonagló Tompos Kátya. Ez a rendőrös szóló annyira vicces, hogy kifejezetten öröm kétszer is végignézni a filmben.

Video: Ezt a táncot egyelőre csak a moziban lehet látni a jövő héttől, de itt az előzetes.

+ + +

2. Tom Cruise hiphop-tánca (Trópusi vihar)



Akár karriermentőnek is bizonyulhat ez a felduzzasztott cameo (ami egyébként sokaknak nem is esett le a stáblistáig), hiszen azt mindenki tudta Cruise-ról, hogy mi a vallása és ki a felesége, de az teljesen új információ vele kapcsolatban, hogy vicces és fergetegesen nyomja Ludacris hip-hop ritmusaira.

Video: Nézd meg, és sajátítsd el Tom menő mozdulatait!

+ + +

1. Meryl Streep és az asszonyok (Mamma Mia!)

Forrás: [origo]

Kevés felemelőbb látvány volt idén nyáron annál, hogy Hollywood királynője lelkesen trambulinozott az ágyon két lelkes asszonypajtásával a Dancing Queen-t kántálva. A katarzist tovább fokozta még egy seregnyi fehérnép, akik elhajították a fakanalat és a rőzsét, hogy csatlakozhassanak a tengerparton a bulihoz és végül mindannyian a vízben kössenek ki. Girl Power 2008, hajrá!

Video: Nézd meg a görög sziget nőinek össztáncát!