Vad Willis, szelíd oroszlán

Vágólapra másolva!
Harmadszor is Narniában találjuk magunkat, Bruce Willis és Helen Mirren lövöldözik, a szlovén call girl élete bonyolódik a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Red / Red - 2010

Miről szól? Frank Moses egykor CIA-ügynök volt, most az unalmas nyugdíjas éveit gyötri, egészen, amíg rá nem tör egy bérgyilkos. Nincs más hátra, összeszedi egykori kollégáit, hogy együtt szálljanak szembe az életükre törőkkel.

Ki a rendező? A német Robert Schwentke, aki eddig Hollywoodban a Légcsavar-t és Az időutazó feleségé-t csinálta.

Kik a szereplők? Mosest Bruce Willis játssza, egykori csapata Helen Mirrenből, Morgan Freemanből és John Malkovich-ból áll. Mary-Louise Parker telefonos kisasszony, akibe Moses a hangja alapján beleszeret.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik bírják az olyan akcióvígjátékokat, amikben az idétlenkedésen van a hangsúly.

* * *

Narnia krónikái - A Hajnalvándor útja / The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader - 2010

Miről szól? A két kisebb Pevensie tesó, Lucy és Edmund kiállhatatlan unokatestvérük, Eustace társaságában ismét Narniában találják magukat. Felveszi őket a Hajnalvándor nevű hajó, amin Narnia királya, Caspian utazik, akitől megtudják, hogy ismét feladatuk van a csodálatos birodalomban.

Ki a rendező? Az első két részt jegyző Andrew Adamson most átadta az irányítást Michael Aptednek (Gorillák a ködben, A világ nem elég).

Kik a szereplők? Lucy és Edmund szerepében visszatér az immár erősen kamasz Georgie Henley és Skandar Keynes, Caspiant ismét Ben Barnes játssza. Eustace szerepében Will Poultert láthatjuk, aki 2007-ben a Rémbo fiá-ban debütált a vásznon.

Kinek ajánljuk? Hat éven aluliaknak (bár korhatáros) és magas monotóniatűréssel rendelkező idősebbeknek.

* * *

Call Girl / Slovenka - 2009

Miről szól? Aleksandra felköltözik Ljubljanába a kisvárosból, ahova valósi, és hogy fedezni tudja a költséges nagyvárosi életet, elszegődik call girlnek. A vállalkozás nem sokáig üzemel gondtalanul, mert egyik kuncsaftja halála után elkezdi keresni a rendőrség és két fenyegető strici is a nyomába ered.

Ki a rendező? A szlovén Damjan Kozole, aki korábban többek közt a Zöld határ-t rendezte.

Kik a szereplők? Aleksandrát a korábban főleg színházban játszó Nina Ivanisin alakítja.

Kinek ajánljuk? Ha az elmúlt évek román kisrealista filmjei bejöttek, valószínűleg ez is be fog.